Olasz dizájn a dzsungelben: a Pininfarina tervezte Mexikó új turisztikai központját

Aldea Uh May komplexum: 120 apartman 20 hektáron a Yucatán-félszigeten.

Illusztráció: Pininfarina

Igen, jól olvastad: a legendás Ferrari, Alfa Romeo, Lancia, Fiat vagy éppen Peugeot modellek olasz formatervező műhelye már nemcsak autókkal foglalkozik, az építészet is a portfólió részévé vált. A Pininfarina dizájnerei most éppen a mexikói dzsungelbe álmodtak meg egy luxus üdülőtelepet.

Illusztráció: Pininfarina

Ugyan a Pininfarina az autóiparban vált világhírűvé, az egyik legfontosabb autódizájner cég azonban sok más területen is kipróbálta magát. Többek között tervezett bicikliket, motorkerékpárokat, jachtokat, illetve épületeket is. A legújabb megbízásuk egy luxus üdülő- és lakóközpont a mexikói dzsungelben.

A 20 hektáros kiterjedésű, Aldea Uh May nevű projektet a Yucatán-félszigeten fekvő Francisco Uh May település mellé tervezték.

Illusztráció: Pininfarina

Ha megvalósul, az Aldea Uh May összesen 120 különböző lakóhelyiségből, illetve számos kiegészítő épületből áll majd. A koncepció a gyalogosforgalmat helyezi a középpontba és minimalizálja az autós közlekedést. Lesz úszómedence és wellness-központ, de botanikus kert és amfiteátrum is része az organikus, hullámzó formákban tobzódó projektnek.

Illusztráció: Pininfarina

A Pininfarina szerint a terveket a természetben fellelhető mintázatokra alapozták, így a közösségi lét hagyományos formáit próbálták ismét előtrébe helyezni. A tervek alapján a terület 40 százaléka érintetlen marad, a vízgazdálkodásnak pedig számos, az esővizet felhasználó technológia is része.

AMI MÉG ÉRDEKELHET