8 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Napoli

Vezi Napoli şi apoi poţi să mori! Așa spune dictonul celebru, și este adevărat: Napoli trebuie văzut! Dar experiența este completă, doar dacă guști și deliciile gastronomice oferite de orașul italian.

Pizza din Napoli
Foto: Shutterstock

Există multe moduri de a experimenta o cultură, dar cele mai autentice și mai plăcute sunt să mănânci împreună cu localnicii. Napoli a devenit o destinație din ce în ce mai populară în ultimii ani și, pe lângă oraș și minunatele sale atracții naturale, gastronomia și ospitalitatea localnicilor contribuie în mare măsură la acest lucru. Iată 8 specialități napolitane delicioase pe care și localnicii le adoră.

Pizza napolitană

Foto: Shutterstock

Pizza originară din Napoli este coaptă câteva minute pe o piatră, până devine crocantă, iar toate ingredientele sunt proaspete și de proveniență locală. Alege-o pe cea simplă, doar cu roșii, mozzarella de bivoliță, oregano, usturoi și, bineînțeles, ulei de măsline.

Pizza fritta

Foto: Shutterstock

Când ceva este prăjit în ulei - oricât de nesănătos ar suna adevărul - este de obicei delicios, mai ales dacă e vorba despre o pizza plină cu ricotta, carne și mult piper. Pizza fritta este o adevărată specialitate napolitană care se face în puține locuri și merită încercată.

Sfogliatelle

Foto: Shutterstock

Un produs de patiserie napolitană tradițională, oferită în două variante: frolla, respectiv versiunea crocantă, riccia. Poate fi făcută cu umpluturi dulci sau sărate, dar cea autentică are doar ricotta și mult zahăr pudră deasupra.

Pasta alla Genovese

Foto: Shutterstock

Deși denumirea te-ar putea face să crezi că provine dintr-o altă regiune a Italiei, de fapt, pastele servite cu tocană Genovese sunt în mare parte o specialitate napolitană. Este recomandată iubitorilor de carne, deoarece sunt servite cu o cantitate generoasă de carne de vită și cu ceapă.

Struffoli

Foto: Shutterstock

Dacă te afli în sudul Italiei în preajma Crăciunului, vei da peste aceste bile aurii înmuiate în miere, care sunt considerate aici un adevărat desert festiv. Bilele pot fi garnisite cu fructe confiate și bomboane colorate.

Cuoppo

Foto: Shutterstock

Veritabil street food napolitan, care poate fi încercat în timp ce vizitezi obiectivele turistice sau stai pe plajă și admiri Vezuviul. Cuoppo înseamnă, în esență, fructe de mare prăjite, puse într-un con de hârtie.

Spaghetti alle Vongole

Foto: Shutterstock

Cu toate că spaghetti cu midii este un fel de mâncare popular în toată Italia, meniul este originar din regiunea Campania, așa că, în mod natural, este preferatul localnicilor. Succesul se datorează probabil ingredientelor simple și proaspete: spaghetti, midii, usturoi, ulei de măsline, vin alb și pătrunjel. Rezultatul final este divin!

Taralli

Foto: Shutterstock

O gustare crocantă savuroasă preferată de napolitani, care se potrivește perfect cu o sticlă de vin. Taralli poate fi comparat cel mai bine cu o pâine crocantă, care devine cu adevărat gustoasă datorită uleiului de măsline de bună calitate și vinului alb amestecat în aluat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET