Hartă cu cele mai populare locații de filmare

Harta a fost realizată pe baza celor mai frecvente repere și clădiri marcate pe IMDb – cele mai vizitate locuri pot fi vizualizate în funcție de continente și țări.

Foto: 123rf


De multe ori o locație de filmare este la fel de importantă pentru un film de succes cum este și alegerea actorilor potriviți. Și locațiile bune sunt distribuite în multe filme, similar actorilor de renume. Matador Network a căutat locurile cele preferate de cineaști pentru realizarea filmelor.

Ilustraţie: NetCredit

Locaţiile din Europa

Poate deloc surprinzător, cel mai popular loc de filmare din SUA, dar și din întreaga lume este Central Park din New York, care conduce detașat, cu 532 mențiuni. Rămânând la nivel mondial, și al doilea loc trebuie căutat în America de Nord: Cascada Niagara a fost notată de 142 de ori pe IMDB. Podiumul este completat de munții mexicani Sierra Madre.

În Regatul Unit și în întreaga Europă, Trafalgar Square din Londra a fost cel mai iubit de realizatorii de filme. Nu ne surprinde că în filmele care se petrec în Franța, cel mai des întâlnim Turnul Eiffel din Paris, iar din Australia, de exemplu, clădirea Operei din Sydney.

Pe hartă au ajuns și o mulțime de formațiuni naturale: din Japonia Muntele Fuji, iar din Spania Cabo de Gata, „singurul deșert din Europa", un excelent înlocuitor al Vestului Sălbatic în filmele western – acesta deținând și medalia de argint a Europei. Conform NetCredit, cea mai populară locaţie de filmare din România este Delta Dunării.

Iată şi celelalte hărți amintite, defalcate pe continente:

America de Nord

Ilustraţie: NetCredit


Orientul Mijlociu

Ilustraţie: NetCredit


Asia, Oceania şi Australia

Ilustraţie: NetCredit


Africa

Ilustraţie: NetCredit


America de Sud

Ilustraţie: NetCredit


AMI MÉG ÉRDEKELHET