O insuliță spectaculoasă care are mereu un nor deasupra

Pe această insulă oile sunt transportate cu barca.

Lítla Dímun  Insulelle Feroe


Insulele Feroe sunt alcătuite în total din 18 insule, dintre care una dintre cele mai drăguțe este Lítla Dímun (în traducere Mica Dimun), asupra căreia se plasează în mod regulat un nor. Insula nordică nu este interesantă doar pentru asta, ci și pentru oile care trăiesc acolo.

În sudul Insulelor Feroe, există o insulă mică deasupra căreia se poate vedea adesea un nor. Astfel de nori se formează de obicei deasupra vârfurilor munților sau a altor puncte înalte, iar versiunile care se văd deasupra zonelor de altitudine medie se numesc nori altocumulus.

Foto: Eileen Sandá/Flickr

Lítla Dímun este singura insulă nelocuită, sau aproape nelocuită, din Insulele Feroe, unde oile sunt deosebit de fericite.

Din acest motiv, fermierii feroezii organizează în mod regulat excursii pe insulă, dar și turiștii sunt destul de curioși în legătură cu aceasta. Până la jumătatea secolului al XIX-lea, Lítla Dímun a fost complet dominat de animale sălbatice, dar în prezent insula a devenit casa oilor domestice. În prezent, în fiecare toamnă, fermierii merg cu mașina în zonă pentru a aduna oile și a le aduce acasă.

Foto: Instagram

Privind din exterior, acesta poate fi un proces amuzant, cu aproximativ 40 de persoane care formează un lanț uman pe insulă, pentru a aduna cele aproximativ 200 de oi care trăiesc acolo. Unul câte unul, picioarele oilor sunt apoi legate între ele și coborâte pe stâncă în bărci cu ajutorul unei plase. O barcă poate găzdui aproximativ 15 oi. În afară de oi, păsările sunt, de asemenea, locuitori importanți ai insulei: aproximativ 30.000 de perechi de păsări marine se înmulțesc aici în fiecare an.

AMI MÉG ÉRDEKELHET