Sfaturi de la un profesionist – trucuri simple pentru a te întoarce din vacanță cu fotografii uimitoare!

Conform fotografului Kiliii Yüyan de la National Geographic, dacă folosești aparatul foto din unghiul potrivit, poți avea fotografii spectaculoase!

Femeie pozează cu telefonul
Foto: Unsplash

Smartphone-urile ușoare și subțiri din ziua de azi sunt ușor de manevrat și de orientat, iar datorită tehnologiei inteligente, poți face cu ele imagini impresionante la orice, trebuie doar să fii atent la unghi (perspectivă) și la lumină. Fotograful Kiliii Yüyan de la National Geographic, care a documentat frumusețea naturii din Amazon până în Arctica, ne-a împărtășit patru sfaturi foarte simple pentru a face fotografii fantastice de călătorie.

4 SFATURI DE BAZĂ DE LA KILIII YÜYAN

Foto: Unsplash

  1. Trebuie să-ți faci timp dacă vrei să ai fotografii bune! În timpul călătoriilor fotografiază tot ceea ce ți se pare interesant, dacă se întâmplă să ai parte de culori și lumină potrivite.
  2. Fă cât mai multe fotografii! Cu un smartphone este atât de ușor și de rapid să dai click, nu te zgârci și apoi șterge ceea ce nu a ieșit bine. Poți învăța și exersa, doar dacă poți vedea greșelile.
  3. Apropie-te! Acest lucru este important, deoarece astfel poți obține o fotografie bună cu un telefon mobil în locuri care ar fi dificil de fotografiat cu un aparat foto. Profită de faptul că poți potrivi obiectivul între gratiile unui gard sau într-o deschidere îngustă.
  4. Tratează fiecare fotografie ca pe un selfie! Mută și rotește aparatul foto până când găsești cel mai bun unghi. Este mai ușor să obții o poză bună cu aparatul foto ținut mai jos decât nivelul ochilor.

Perspective

Foto: Pixabay

Avem obiceiuri proaste înrădăcinate, atunci când vine vorba de a face fotografii. Chiar și smartphone-urile ușoare le ținem încă la înălțimea capului, ca și cum am ține în mână un aparat de fotografiat și trebuie să ne uităm în ele pentru a face o fotografie. Greutatea redusă a telefoanelor ne permite să le ridicăm sau să le coborâm cu îndrăzneală până la sol și să vedem în continuare pe ecran tema pozei.

  • Dacă îți cobori telefonul mult sub nivelul ochilor, vei avea o perspectivă de copil, ceea ce face ca fotografiile tale să pară ca și cum și tu te-ai minuna de lume.
  • De asemenea, merită să faci fotografii copiilor de la o înălțime mai mică decât a lor atunci când vă aflați în fața unui peisaj sau a unei panorame frumoase, deoarece poza va reflecta magia locului.
  • Același lucru este valabil și pentru portretele animalelor de companie: când câinele tău stă pe o stâncă, încearcă să faci o fotografie dintr-un unghi puțin mai jos decât înălțimea capului sau a labei câinelui. Acest truc chiar le scoate mai bine în evidență personalitatea.
  • Poți face același joc și cu obiectele: pare atrăgător să surprinzi ceva din lateral sau de sus, dar merită să încerci să îl fotografiezi dintr-un unghi diferit, de la sol sau de la înălțimea genunchilor. Încearcă să faci o fotografie de la nivelul ochilor și apoi să-ți cobori aparatul foto până sub talie. Nu-i așa că dă o cu totul altă stare de spirit?!
  • De asemenea, este bine să fotografiezi clădirile dintr-un unghi jos, nu ezita să-ți cobori aparatul foto între flori și plante și să faci clic de acolo, dacă dorești să faci poze clădirilor foarte înalte. Folosește unghiul de 0,5 al camerei, care este excelent pentru a seta perspectiva ideală!
AMI MÉG ÉRDEKELHET