Grădini spectaculoase din Europa atractive mai ales primăvara

Nu doar bogăția florei și a faunei specifice grădinilor europene le conferă frumusețea, ci și dispunerea lor fabuloasă. Iată câteva dintre grădinile magice pe care ar trebui să le vizitezi.

Keukenhof lalele
Foto: Shutterstock


​KEUKENHOF (Țările de Jos)

La sud-vest de Amsterdam, în apropiere de orașul Lisse, se află una dintre cele mai mari grădini de flori din lume, care se întinde pe 32 de hectare. Aici, potrivit cifrelor oficiale, sunt plantați aproximativ șapte milioane de bulbi, iar 25 de artiști sunt responsabili pentru întregul ansamblu. Keukenhof își arată splendoarea în timpul sezonului de înflorire a lalelelor, la mijlocul lunii aprilie - florile pot fi admirate de pe bicicletă sau chiar dint-o barcă mică.

Foto: Shutterstock

JARDINES DEL GENERALIFE (SPANIA)

Generalife a fost un palat de vară și o proprietate de vacanță a conducătorilor nasrizi ai Emiratului de Granada din Al-Andalus. Este situat la est de complexul palatului Alhambra din Granada, Spania. În timpul dinastiei Nasrid, care a durat aproximativ două secole și jumătate, au fost ridicate multe clădiri emblematice în Spania, printre care Alhambra și palatele Nasrid. Opera conducătorilor arabi a fost transformată în timpul erei creștine, iar astăzi unul dintre cele mai frumoase locuri de acest gen este terasa cunoscută sub numele de Patio de la Acequia din cadrul grădinilor din Generalife.

Foto: Shutterstock

LE JARDIN EXOTIQUE D’ ÈZE (FRANȚA)

Deloc surprinzător, acest parc exotic francez este situat în sudul țării, în apropiere de Nisa, și este orientat spre Riviera Franceză. A fost creat după cel de-al Doilea Război Mondial, printre ruinele unui castel, la ordinul primarului comunei Èze. Pantele abrupte sunt presărate cu plante mediteraneene și cactuși, la care au fost adăugate o cascadă și un iaz.

Foto: Facebook

Grădina lui CLAUDE MONET (FRANȚA)

Oricine familiarizat cu operele pictorului impresionist francez va ști exact cât de mult iubea Monet grădinile. Grădina casei artistului din Giverny, la nord-vest de Paris, este plină de azalee colorate, iriși galbeni, lalele și sălcii, dar Monet a adunat și câteva plante exotice în grădina sa. Le poți admira pe toate de pe podul de peste iazul emblematic.

Foto: Shutterstock

VILLA D’ESTE (Italia)

La doar 28 de kilometri de Roma, Tivoli găzduiește o grădină renascentistă, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Villa d'Este și împrejurimile sale datează de la mijlocul secolului al XVI-lea, iar caracteristica izbitoare a grădinii, care are două părți, superioară și inferioară, este abundența de fântâni. Domeniul de patru hectare este în prezent un muzeu.

Foto: Instagram

AMI MÉG ÉRDEKELHET