Top 7 programe de familie la Londra

Înainte de călătorie, merită să verificăm de unde putem cumpăra în avans bilete online!

Foto: iStock

A vizita un oraș cu copiii nu a fost niciodată ușor, dar capitala britanică are o mulțime de oportunități de programe care vor face din călătoria la Londra o experiență grozavă pentru toate vârstele. Lista noastră include activități pentru copii și adolescenți, precum și programe populare și mai puțin cunoscute.

Tur de oraș într-un autobuz supraetajat

Foto: Facebook

Dacă a venit vorba de ceaiul de după-amiază, nu strică să știm că există locuri special pregătite pentru copii. Turul cu autobuzul de la Brigit's Bakery pentru ceaiul de după-amiază durează 90 de minute, este recomandat de la vârsta de 5 ani, iar odată cu excursia putem bifa mai multe programe clasice londoneze în același timp: ceaiul de după-amiază, dar și vizitarea centrului pe un adevărat autobuz supraetajat. Este nevoie de mai mult? Traseul poate fi văzut aici și rezervarea biletelor se face tot pe website. Există tururi cu ceai tematice, precum Purcelușa Peppa sau Ursulețul Paddington.

Fabrica de ciocolată

Foto: One Aldwich

Nu ne oprim însă la ceai dacă vine vorba de experiențe culinare, pentru că One Aldwich ne așteaptă cu un program având tematica „Charlie și fabrica de ciocolată”: meniul conține ciocolată caldă, vată de zahăr, poţiune magică aburindă, dar și obișnuitele prăjituri și sandvișuri de ceai și, bineînțeles, nelipsitul ceai englezesc.

LONDON ZOO

Foto: Facebook

Probabil că nimeni nu se gândește imediat la grădina zoologică când aude despre un weekend la Londra, chiar dacă cea din Regent's Park este de fapt unul dintre cele mai vechi parcuri zoologice științifice din lume, care și-a deschis porțile în 1828. Aici întotdeauna găsim programe sezoniere și festive, dar dacă o vizităm într-o zi normală a săptămânii, atunci nu trebuie să ne așteptăm la o mulțime mare. Grădina zoologică acordă o atenție deosebită faptului ca informațiile să fie distractive și accesibile și copiilor. Cea mai nouă atracție este Paradisul Fluturilor, dar este interesantă și hrănirea pinguinilor sau un program numit „Păianjeni prietenoși”. Aici putem cumpăra bilete online în avans.

Sus pe O2!

Foto: Facebook

Cea mai mare și mai cunoscută sală de concerte din Londra este arena O2, pe vârful căreia toată Londra se află la picioarele noastre. Urcările la apus sunt organizate în fiecare zi la O2, dar pe poteca respectivă se poate urca și în timpul zilei. Ni se oferă mai multe tururi tematice ale acoperișului, trebuie doar să alegem: Education Climb, Twilight Climb, Sunset Climb, Daylight Climb, Celebration Climb. Pe website putem vedea ce include fiecare tur, cât durează și cât costă – recomandăm acest program de la vârsta școlară.

Parc la înălțime

Foto: Facebook

Dacă nu dorim să urcăm pe acoperișul unei arene, dar vrem totuși să arătăm copiilor panorama minunată a Londrei, atunci Sky Garden poate fi o alternativă grozavă. Din grădină publică aflată la cea mai mare înălțime din Londra putem vedea Tamisa și centrul orașului. La etajul 14 al clădirii găsim un restaurant și o cafenea, unde putem servi ceaiul de după-amiază sau prânzul și ne putem bucura de priveliște. Cu siguranță merită rezervată o masă.

Tobogan record

Foto: Olympic Park

Arcelor Mittal Orbit tocmai își sărbătorește cea de-a zecea aniversare. Această structură inedită, de 115 metri înălțime, este situată în Queen Elizabeth Olympic Park, iar în sculptură – deoarece aceasta este o operă de artă – a fost construit cel mai lung tobogan din lume. Pe site-ul centrului de divertisment putem vedea varietatea de programe pe care acest loc special le rezervă: este, în același timp, o punte de observație, un tobogan, o sculptură, dar și clădirea emblematică a fostului oraș olimpic. Iar dacă tot suntem acolo, să vedem și stadionul olimpic de vizavi de statuie!

Plimbare cu barca

Foto: Facebook

Nu trebuie ratat nici turul orașului cu barca! Excursiile Uber Boat sunt recomandate de la vârsta de 3 ani. Uber Boat by Thames Clippers oprește la 24 de cheiuri de-a lungul Tamisei, între Barking Riverside în est și Putney în vest. Bărcile pleacă în fiecare zi a săptămânii de dimineața până seara și, desigur, putem coborî oriunde și putem continua pe jos explorarea orașului. De pe apă, copiii pot vedea o priveliște complet diferită, plus nu trebuie neapărat să se plimbe mult și să vadă obosiți atracțiile orașului. Website-ul arată nu numai traseele, ci și unde se leagă metroul sau alte mijloace de transport în comun de stație, dacă dorim să ne continuăm călătoria prin transfer. Aici putem descărca aplicația pentru a cumpăra bilete.

AMI MÉG ÉRDEKELHET