Cele mai bune metode pentru a evita răul de mare

Cum poți să eviți sau să tratezi răul de mare pentru următoarea dată când vei pleca pe mare?

Foto: Shutterstock

Nimic nu îți poate strica vacanța estivală mai repede decât răul de mare. Este o îngrijorare obișnuită care poate scădea moralul chiar și al celor mai entuziaști călători. Indiferent dacă navighezi pe o navă maritimă masivă sau pe o ambarcațiune modestă, și indiferent dacă apele sunt calme sau agitate, răul de mare nu face discriminări. Greața, disconfortul, amețelile și posibilitatea neliniștitoare de a vomita îi pot afecta pe cei susceptibili la efectele sale. Iată câteva sfaturi utile de a evita această experiență negativă.

Foto: Shutterstock

ALEGE-ȚI CU ATENȚIE CABINA

Partea din față și cea din spate a navei resimt mișcările oceanului mai mult decât cea din mijloc. Așadar, dacă alegi o cabină spre prova, vei avea mai multe șanse să te confrunți cu răul de mare. În funcție de mărimea navei, poate fi imposibil să eviți acest lucru. În acest caz, să reduci la minimum timpul petrecut în cabină și evită să te întinzi.

IA AER PROASPĂT

Pe o navă nu se pot deschide ferestrele din motive evidente, iar cabinele mai mici riscă să pară destul de repede fără aer. Dacă vrei să-ți revii mai repede pe mare, ieși pe punte și bucură-te de aerul proaspăt.

Foto: Shutterstock

CU OCHII PE ORIZONT

Aclimatizarea la noul tău mediu te va ajuta să eviți sau să remediezi răul de mare. Petreceți timp pe punte în fiecare zi, permițându-i corpului tău să se obișnuiască cu noile împrejurimi și mișcări. O parte din acest lucru implică privirea orizontului pentru a ajuta creierul tău să armonizeze diferența dintre mișcarea pe care o simte corpul tău și mișcarea pe care o văd ochii tăi.

MÂNÂNCĂ PUȚIN ȘI DES

Un echipaj bun îți va pregăti cu plăcere orice fel de mâncare și băutură care îți fac poftă. Dar anumite alimente și băuturi bogate îți pot înrăutăți simptomele, așa că mai bine să te abții cât timp te simți rău și să te bucuri mai degrabă de mici gustări, dar frecvente în timpul călătoriei, pentru a te ajuta să ții greața la distanță.

Foto: Shutterstock

RĂMÂI HIDRATAT

Ghimbirul a fost folosit de mult timp ca remediu pentru greață și vărsături, în special ceaiul de ghimbir. Fă-ți provizii de ceai de ghimbir de bună calitate pe care să îl aduci cu tine în timpul călătoriei sau cere echipajului să prevadă acest lucru în viitoarea ta călătorie. Bonusul este că, în timp ce ceaiul de ghimbir calmează senzația de greață și ține la distanță vărsăturile, acesta te va și hidrata.

URMĂREȘTE VREMEA

Răul de mare apare mai des atunci când navighezi pe ape agitate. Așadar, atunci când este posibil, verifică împreună cu căpitanul înainte de a pleca condițiile meteo și dacă navigarea va fi ușoară. Condițiile dificile sunt imprevizibile și fac mult mai greu să te simți bine pe mare. În plus, este mai puțin probabil să vrei să-ți petreci timpul respirând aer curat sau privind orizontul pe vreme ploioasă și vântoasă.

Foto: Shutterstock

ÎNCEARCĂ MEDICAMENTELE

Dacă aceste sfaturi nu funcționează, există măsuri de siguranță pe care le poți aduce cu tine, dar dezavantajul este că este nevoie de o anumită pregătire și s-ar putea să te confrunți cu unele efecte secundare. Pastilele împotriva răului de mare pot fi foarte eficiente în prevenirea răului de mare, dar acestea sunt mai eficiente atunci când sunt luate înainte de instalarea acestuia. Efectele secundare vor depinde de tipul sau de cantitatea de medicamente pe care le iei, așa că verifică-le în prealabil și alege în consecință. Dacă acest lucru te descurajează, unii călători optează pentru brățările de acupresură. Acestea reprezintă o alternativă fără medicamente pentru ameliorarea răului de mare, dar nu toată lumea consideră că este eficientă.


AMI MÉG ÉRDEKELHET