Felmérték, melyik európai városokban lehet a legjobban reggelizni

Budapest is bekerült az élmezőnybe.

Fotó: Shutterstock



Minden országban más és más reggelizési kultúra alakult ki: miközben a németek például már ekkor is fogyasztanak húsos ételeket, addig a franciák főleg az édesebb dolgokat kedvelik. De akár kávéról és péksüteményekről, akár tojásos ételekről van szó, a reggelizésre ideális európai városokban mindenki megtalálja a kedvencét.

Legfrissebb felmérésében annak járt utána a weloveholidays utazási portál, hogy melyik európai városokban kaphatók a legjobb reggelik. A rangsor összeállításánál az átlagos árak mellett például a pékségek vagy a reggelit kínáló éttermek számát is figyelembe vették.

A lista élén az olasz nagyvárosok végeztek, az eredmények alapján Róma a legjobb reggeliző hely az utazók számára. Az olasz fővárosban a felmérést végzők 394 kávézót, 1660 reggelizőhelyet és legalább 240 pékséget találtak, egy finom kávé pedig átlagosan 1,5 euróba kerül.

A második helyre pedig Milánó került, 323 kávézóval, 1237 reggelizőhellyel és 197 pékséggel, a kávék viszont valamivel drágábbak, 1,92 euró az átlagos ár.

A harmadik hely pedig Barcelonának jutott, a népszerű spanyol úticél érdekes módon szintén 323 kávézóval rendelkezik. Ezek mellett 150 pékség és körülbelül 2125 reggelizőhely várja a korán ébredő turistákat, akiknek átlagosan 2,25 eurót kell fizetniük egy kávéért.

A legjobb 15 közé kelet-európai fővárosok is bekerültek, Budapest például a 12. helyet foglalja el: itt 296 kávézó, 62 pékség és 718 reggelizőhely kínálatából válogathatnak az utazók, egy kávé pedig átlagosan 886 forintba, azaz 2,29 euróba kerül.

A teljes ranglista így néz ki:

  1. Róma, Olaszország
  2. Milánó, Olaszország
  3. Barcelona, Spanyolország
  4. Párizs, Franciaország
  5. Isztambul, Törökország
  6. Madrid, Spanyolország
  7. Nápoly, Olaszország
  8. Lisszabon, Portugália
  9. Berlin, Németország
  10. Athén, Görögország
  11. Porto, Portugália
  12. Budapest, Magyarország
  13. Prága, Csehország
  14. Belgrád, Szerbia
  15. Szófia, Bulgária
AMI MÉG ÉRDEKELHET