Ellentmondásos reakciókat váltott ki a gyerekét repülés közben lefoglaló anyuka trükkje

Kreatív játék vagy csak szemetet termel?

Fotó: Shutterstock


Kisbabával sosem egyszerű dolog a repülőn utazni: sok utas a kisgyerek láttán máris ferde szemmel néz ránk, és a szülőknek is le kell kötni a baba figyelmét az út idejére. Egy kanadai anyuka látszólag sikerrel vette az akadályt, ám módszere megosztó reakciókat váltott ki.

Nichola Kox kanadai tartalomgyártó egy közel 150 ezer megtekintésnél járó Instagram-videóban meséli el, miért visz mindig magával a festők által használt ragasztószalagot. A zöld szalaggal ugyanis remekül el lehet szórakoztatni a gyereket, aki betűket formáz a darabjaiból, pohártartót készít belőle, és még a nassolásnál is segít.

„Nemcsak lefoglalja babát a repülőgépen, de a nyaralás alatt is szuperhasznos. Megjelölhetitek vele a poharát, csinálhattok belőle autópályát, és rá is ragaszthatjátok olyan fiókokra, ahova nem szeretnétek, hogy bejussanak apró ujjacskáik” –mesélt Kox a szalag felhasználásának módjairól.

Kox ötletességét sok kommentelő dicsérte, de módszerének kritikusai is bőven akadnak. Utóbbiak között akad olyan, aki arra kéri az anyukát: ne buzdítson a ragasztószalag használatára, ugyanis valószínűleg nem mindenki olyan lelkiismeretes, hogy az utazás végén el is takarítsa a szalagmaradványokat, így ez a repülőgépek és hotelek takarítóira hárul. Egy másik hozzászóló szerint a szalag használata rengeteg szemetet termel.

A többség viszont pozitívnak tartja az ötletet, amely kreatív, olcsók és egyben hasznos is, mivel fejlesztheti a gyerekek készségeit. A posztot a WestJet légitársaság is kommentelte: „Repülőgépes szórakoztatás, amire nem is gondoltunk. Nagyon kreatív!”

AMI MÉG ÉRDEKELHET