Így szabadulhatunk meg a reptéri sorbanállástól

Egy tapasztalt pilóta osztotta meg a praktikát.

Fotó: Pixabay


Akik rendszeresen utaznak repülőgéppel, pontosan tudják, mennyi időt lehet veszíteni azzal, hogy a kapuk megnyitására várakoznak. Pedig van egy módja annak, hogy elkerüljük a sorbanállást.

Egy brit légitársaság veterán pilótája, aki szinte otthon van a reptereken, a TikTok-csatornáján közzétett videóban árulta el az amúgy igencsak egyszerű megoldást: csupán egy jól ismert alkalmazást kell letöltenünk a telefonunkra, amely megmutatja, hogy éppen hol tartózkodik a gépünk.

Fotó: Unsplash

Rengetegen ismerik a svéd fejlesztésű FlightRadar24 nevű applikációt, amely valós időben követi a térképen a repülőgépek pozícióját. Mutatja, többek között, a kiindulási és célállomást, a járat számát, a repülőgép típusát, helyzetét, magasságát, irányát és sebességét is.

Ám arra valószínűleg már kevesen gondoltak, hogy a gyakorlatban is mennyire hasznos lehet az utazás során – hiszen azt is elárulja nekünk, hogy az adott repülőgép landolt-e már a reptéren, ahol várakozunk. Az ingyenesen letölthető appot követve elég csak akkor elindulni a kapuhoz, amikor már meggyőzödtünk a gép érkezéséről.

AMI MÉG ÉRDEKELHET