4 restaurante spectaculoase în care parcă ai lua masa într-o galerie de artă

Iată restaurantele din întreaga lume în care te poți bucura nu doar de mâncare excelentă, ci și de opere de artă impresionante.

Femeie  în galerie de artă
Foto: Shutterstock

Cele mai bune restaurante din lume au grijă să transforme timpul petrecut în ele într-o adevărată experiență: începând de la servicii și mobilier chiar și până la alegerea muzicii de fundal. Un nivel superior constă în experiența de a te bucura de arta gastronomică și de arta plastică deopotrivă – iată 4 restaurante din întreaga lume care funcționează și ca galerii de artă.

Osteria Francescana – Modena, Italia

Foto: Osteria Francescana

Massimo Bottura este unul dintre cei mai renumiți chefi din lume și un cunoscut iubitor de artă. De aceea, restaurantul său de trei stele Michelin din Modena, Osteria Francescana, găzduiește unele dintre operele sale preferate. De exemplu, acolo se află sculptura "Trash" a lui Gavin Turk, care poate fi o apariție surprinzătoare într-un restaurant, deoarece reprezintă un sac de gunoi plin, dar sunt expuse, de asemenea, lucrări de Maurizio Cattelan, Damien Hirst și Takashi Murakami.

La Colombe d'Or – Saint-Paul-de-Vence, Franța

Foto: La Colombe d’Or

Restaurantul de pe Riviera Franceză, deschis în 1931, a fost un refugiu pentru artiștii care lucrau în zonă în timpul războiului mondial. De-a lungul anilor, lista de clienți fideli a inclus artiști precum Matisse, Picasso sau Miró - care și-au lăsat câteva dintre operele lor pe pereți. De atunci, colecția a tot crescut, și nu doar în locațiile interioare. În curte poți admira un mozaic de Fernand Léger și o lucrare al lui Alexander Calder, care veghează asupra locului.

Sketch Gallery – Londra, Regatul Unit

Foto: Facebook

Asemeni decorului unui film de Wes Anderson, interiorul Sketch Gallery din Londra are o atmosferă cu totul specială. Doar amenajarea interioară în sine merită o vizită, însă restaurantul este și un paradis al iubitorilor de artă, datorită celor 91 de lucrări pline de culoare realizate de David Shrigley. Lucrările artistului pot fi găsite pe pereți, atârnând de tavan și chiar pe mese, deoarece a proiectat și obiecte de ceramică pentru restaurant.

Audrey – Nashville, SUA

Foto: Facebook


Restaurantul din Nashville al bucătarului american Sean Brock servește, de asemenea, drept sală de expoziție pentru colecția sa personală de artă. Interiorul este ca un muzeu cu o atmosferă primitoare, încurajându-i pe cei care iau masa să exploreze arta expusă alături de mâncare. Potrivit bucătarului, picturile de pe pereți i-au inspirat preparatele culinare, astfel că asocierea face din această combinație o experiență gastronomică de neuitat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET