RESTAURANTE CU SPECIFIC PESCĂRESC

5+1 LOCURI UNDE MERITĂ SĂ MERGI

În meniul oricărei veri își găsește sigur locul peștele. Cu cât mai proaspăt, cu atât mai gustos! Am adunat la un loc câteva locuri, de la păstrăvării la restaurante în care se prepară feluri excepţionale din pești de apă dulce.

Consumul mediu anual de pește pe cap de locuitor este de 7 kg în România, cu mult sub media generală europeană, în condițiile în care nu toate țările europene se pot mândri cu acces la mare și mai ales cu Delta Dunării. Avem foarte multe specii de pești în râuri și lacuri, iar localurile cu specific pescăresc sunt mai multe peste tot în țară. Secretul mâncărurilor bune cu pește este ca ingredientul de bază să fie cât mai proaspăt posibil şi timpul de gătire să fie cât mai scurt.

FISH 4 LIFE – HĂRMAN (JUD. BRAȘOV)  $$$

www.instagram.com

Login • Instagram

Deviza restaurantului pescăresc din incinta păstrăvăriei de lângă Brașov, în direcția Lunca Câlnicului, este Farm to Table, adică peștele, legumele și fructele din meniu provin direct din ferma proprie, asigurând o prospețime absolută, ca la bunica la țară. Atmosfera pitorească a locului și interiorul modern aduc un plus de rafinament celor care vor să savureze feluri speciale.

facebook.com/Fish4LifeBrasov/


PĂSTRĂVĂRIA RIN – ROMULI (JUD. BISTRIȚA)  $$

www.instagram.com

Login • Instagram

Comuna Romuli de la poalele Munților Rodnei nu era cunoscută ca atracție turistică până nu demult, când Nina Rus a început să... viseze. Mai timid la început, dar cu multă încredere, în aproape zece ani păstrăvăria Rin a devenit cel mai căutat loc în zonă pentru peștele bun și pregătit cu suflet în atmosfera curată și prietenoasă de către Nina, care a ajuns între timp chef specializat și apreciat în preparate din pește.

facebook.com/rinpastravarie/


PĂSTRĂVĂRIA BRĂTIOARA – CÎNDEȘTI (JUD. ARGEȘ)  $$

www.instagram.com

Login • Instagram

Un colț de rai la poalele munților Iezer, unde toată familia găsește ceva de savurat. De la păcălitul foamei cu soarele în farfurie și până la file comestibile din poveștile românești, Măria Sa Păstrăvul, alături de salatele din grădina Ursului, își etalează calitățile pentru cei ce poposesc în acest anturaj mirific, oferind și cazare, spații de joacă și de aventură.

pastravariabratioara.ro


DELTA ROYAL – SABANGIA (DELTA DUNĂRII) $$$

www.instagram.com

Login • Instagram

Pe malurile lacului Razim, ascunse printre canalele Deltei, stau căsuțe de stuf parcă desprinse din povești. Felurile tradiționale din meniul restaurantului sunt preparate din ingredientele din propria gospodărie și ferma piscicolă certificată ecologic, dar aici avem posibilitatea și să mergem cu barca pe lacul Razim, să practicăm pescuit sportiv și să ne preparăm bucatele în bucătăria complet utilată.

deltaroyal.ro


BLUE AQUA – MAMAIA   $$$

www.instagram.com

Login • Instagram

Specificul pescăresc al restaurantului Blue Aqua de pe faleză ne întâmpină încă de la intrare, ambientul seducător fiind ca o imagine dintr-o carte de povești: albastrul pereților și culorile specifice lumii subacvatice te îmbie să stai și să savurezi peștele, de parcă ai fi intrat în lumea mitică a lui Posseidon. Peștele sălbatic de apă dulce este preparat aici la înalt nivel pentru a satisface și cei mai exigenți gurmanzi. Borşul de peşte e poate cel mai bun din ţară…

blueacqua.ro/mamaia


FISH HOUSE – BUCUREȘTI   $$$$

www.instagram.com

Login • Instagram

Chef Zoran – Zoki – originar din Croația a devenit chef recunoscut la doar 14 ani și s-a instruit în cele mai bune restaurante pescărești cu 2 stele Michelin din Londra, pentru a-și dezvolta pasiunea pentru fructele de mare și pește. Aventurii Fish House din București i s-au alăturat și alți chefi de talie internațională, servind preparate unice
dar simple, folosind doar ingrediente proaspete de cea mai bună calitate.

fish-house.ro

AMI MÉG ÉRDEKELHET