4 rețete de cocktail, care îți aduc aminte de cele mai impresionante călătorii!

Vara într-un singur pahar!

cocktail
Foto: Shutterstock

Este firesc să încercăm gastronomia locală atunci când suntem în vacanţă în străinătate. De ce ar trebui să facem excepţie cu cocktailurile? În plus, vă încurajăm nu numai să le încercaţi în vacanţă, ci să le și preparaţi acasă!

Când vine vorba de prepararea cocktailurilor acasă, cel mai bine este să începem cu băuturi mai simple, cu puţine ingrediente, pentru a avea succes. Pentru următoarele patru specialităţi de băuturi, avem nevoie doar de puţine ingrediente de calitate, gheaţă, paharul potrivit și, bineînţeles, o companie plăcută. Băuturile sunt gata repede, după ce ingredientele au fost turnate în paharul umplut cu gheaţă, amestecate bine și decorate după gust.

Iar pentru o băutură cu adevărat autentică într-o anumită ţară, încercaţi locurile recomandate.

GRECIA – METAXA GINGER

Foto: Shutterstock

Ingrediente

  • 5 cl Metaxa 5*
  • 6 cl suc de ghimbir

O combinaţie de neegalat a două ingrediente. Acest cocktail simplu, de neratat, se servește într-un pahar plin cu gheaţă, garnisit cu felii subţiri de castraveţi.

Unde să-l gustăm?The Clumsies, Athena

FRANța – COINTREAU FIZZ

Foto: Shutterstock

Ingrediente

  • 6 cl Cointreau
  • 9 cl de apă minerală
  • 3 cl suc proaspăt de lime

Fanii aromelor de citrice vor adora combinaţia răcoritoare de lichior de portocale și suc de lime, completate cu gheaţă, apă minerală și o felie sau două de lime.

Unde să-l gustăm?Jacques' Bar, Paris

Italia – CAPRI SPRITZ

Foto: Shutterstock

Ingrediente

  • 5 cl Limoncello Di Capri
  • 7 cl Gancia prosecco
  • sifon

Dolce vita italiană într-un pahar, și mai răcoritoare cu frunze de mentă și coajă de lămâie – adăugate după ce se toarnă băuturile peste gheaţă și se amestecă.

Unde să-l gustăm?il Piccolo, Capri

Scoția – BOTANIST GIN&TONIC

Foto: Shutterstock

Ingrediente

  • 1/3 gin Botanist
  • 2/3 tonic premium

Combinaţia de gin, tonic și gheaţă este o favorită eternă, iar de data aceasta să-l preparăm adaugând rozmarin și grapefruit.

Unde să-l gustăm? The Botanist – Bruichladdich Distillery, Isle of Islay

AMI MÉG ÉRDEKELHET