În Japonia, barmanii au modificat puțin cocktail-ul gin tonic
Totul este puțin diferit în Japonia, chiar și gin tonic – iată cum se bea acolo unul dintre cocktail-urile preferate din lume.
În anii '90 s-a întâmplat deseori ca unii clienți străini ai celebrului barman din Tokyo, Takao Mori, să nu primească ceea ce se așteptau, când au cerut un gin tonic. Cei care știau câte ceva despre cocktail-uri au încercat să afle ce ingredient făcea ca gin tonic-ul lui Mori să aibă un gust diferit. Deoarece băutura nu era atât de dulce pe cât se așteptau, cei mai mulți au zis că poate s-a adăugat sare. Dar erau departe de adevăr, deoarece barmanul nu a adăugat nici sare, nici condimente la băutura clasică, ci doar sifon.
Illustrație: Giphy
Sifonul poate să pară ciudat la prima vedere, dar în Japonia, în anii '90, un decret guvernamental a interzis comercializarea chininei, ingredient-cheie, cu gust amar, în apa tonică. Acesta este motivul pentru care tonicul din Japonia încă seamănă mai degrabă cu un suc carbogazos și dulce, decât cu băutura răcoritoare cunoscută de consumatorii din întreaga lume. În plus, prin prepararea cocktail-ului cu sifon, Mori a scos mai mult în evidență și ginul, conferindu-i o aromă distinctă - care, bineînțeles, se potrivește foarte bine cu gustul ușor acrișor al sucului de lime.
Osiro Seiji, care deține în prezent aproximativ 30 de baruri și a deschis primul său local în 1990, a făcut multe pentru a promova acest cocktail. El a adăugat pentru prima dată cocktail-ul în meniu în 1997 și, făcând acest lucru, a creat, fără să vrea, gin tonic-ul japonez, sau Gin Sonic, așa cum este cunoscut astăzi.
- O tradiție interesantă de Paște – 5 + 1 curiozităţi despre berea verde ›
- La picnic – 4 rețete pentru gustări în aer liber ›
- Cele mai populare cocktailuri din lume ›
- 4 rețete de cocktail, care îți aduc aminte de cele mai impresionante călătorii! ›
- Cocktailuri din întreaga lume pentru petrecerea de Revelion ›
- Rețete de cocktailuri calde pentru zilele reci de iarnă ›