Pentru ca nimic să nu-ți strice vacanța – sfaturi utile pentru rezervarea cazării!

Calitatea cazării are o mare influență asupra calității vacanței – este liniștită, curată și chiar foarte aproape de centru sau de plajă? Deoarece problemele pot apărea oricând, să vedem cum le putem preveni!

Foto: Shutterstock

Cazarea pare prea ieftină? Oare prețul include taxele și alte cheltuieli? Cum rămâne cu parcarea? Cum pot anula rezervarea? Merită să fac rezervări pe site-urile de cazare? Sunt multe lucruri de luat în considerare înainte de a rezerva o cazare - noi te vom ajuta să te orientezi!

DACĂ PARE SUSPECT DE IEFTIN...

Pot exista multe motive pentru care o cameră de hotel într-un oraș scump, cu o locație bună, este mult mai ieftină decât alte cazări similare din zonă. Dacă pare suspect de ieftină, să citești cu mare atenție detaliile rezervării și să verifici facilitățile hotelului. S-ar putea ca spa-ul să nu fie în funcțiune în acel moment sau clădirea să fie în curs de renovare. Este posibil ca în fața hotelului să aibă loc lucrări de renovare a drumurilor sau de construcție, care pot face mult zgomot. De asemenea, să verifici cu atenție unde este locația exactă a hotelului și dacă poți ajunge cu ușurință acolo.

TAXELE SUNT INCLUSE ÎN PREȚ?

Foto: Shutterstock

Înainte de a rezerva, să verifici prin mail sau telefon dacă toate taxele și tarifele sunt incluse în prețul final, deoarece este posibil ca taxa de turism să nu fi fost adăugată. Suma este diferită peste tot: în unele orașe se calculează taxa pe persoană, altundeva pe noapte - astfel se poate întâmpla să ne trezim cu o sumă neașteptat de ridicată...

PARCAREA POATE FI COSTISITOARE

Cu cât locul în care vă cazați este mai luxos, cu atât este mai probabil ca parcarea din zonă să fie scumpă. De asemenea, se poate întâmpla ca, deși unitatea de cazare să ofere o parcare limitată, atunci când ajungeți să nu mai fie niciun loc disponibil. Dacă hotelul sau pensiunea nu dispune deloc de parcare proprie, s-ar putea să constați că poți parca în zonă doar la un preț foarte ridicat – să verifici din timp!

S-AR PUTEA SĂ NU FIE ATÂT DE SPECIAL...

Foto: Shutterstock

Ești bombardat pe mail cu oferte speciale? Întotdeauna să verifici prețul standard și apoi pe cel din ofertă, respectiv termenii și condițiile. De multe ori se întâmplă că reducerea nu este chiar atât de mare încât să merite să faci o rezervare pe durata ofertei speciale...

POLITICA DE ANULARE

Întotdeauna să presupunem că se poate întâmpla orice și este posibil să trebuiască să anulăm cazarea sau să schimbăm datele sejurului. Dacă nu citești cu atenție politica de anulare, modificările de acest gen pot fi costisitoare. Majoritatea hotelurilor au o politică de anulare, dar nu uita că data limită până la care poți renunța este în ora locală, nu pe fusul tău orar. Deoarece călătoriile cu avionul au devenit destul de imprevizibile în ultima vreme, să verifici cu atenție politica de anulare. Setează un memo în calendar pentru termenul limită de anulare, astfel încât să nu uiți să-ți faci aranjamentele la timp.

MAI BINE FĂRĂ INTERMEDIARI

Site-urile de intermediere a cazării sunt foarte utile, dar deseori îți oferă prețuri mai mari (deoarece lucrează pe bază de comision) iar uneori rezervarea nu este sigură. În cazul în care apar probleme tehnice - cum ar fi suprarezervarea - hotelul nu poate garanta că vei avea cazare la ora dorită și nici nu îți va rambursa banii în caz de daune.

AMI MÉG ÉRDEKELHET