Az ibériai városok dominálják a szerelmeseknek szóló 2024-es úti célok ranglistáját!

Budapest előkelő helyet foglal el a rangsorban, míg Velence épphogy befért a Top 10-be.

Fotó: Shutterstock


Bár a pároknak szóló élmények sokszor drágábbak, bőven akadnak helyek, ahol megéri kettesben romantikázni. A Paying Too Much utazási biztosításokkal foglalkozó brit cég annak járt utána, hogy mely európai desztinációk alkalmasak egy – brit utazóknak szánt – olcsóbb romantikus kiruccanásra. Ezek listájának összeállításakor olyan szempontok alapján mérlegeltek, mint egy háromfogásos étkezés vagy a napi szállásdíjak átlagos ára.

1. Sevilla

Fotó: Shutterstock

Az andalúziai nagyváros lett a romantikus hétvégék királya, ahol egy háromfogásos vacsora ára 42 euró környékén mozog. A kínálat pedig roppant bőséges, hagyományos spanyol éttermek egész sora várja vendégeket. A romantikus hangulatnak pedig többek között Sevilla zöldellő parkjai, mór és a gótikus stílusjegyeket keverő építészete, arab fürdői, valamint flamenco-estjei ágyaznak meg.

2. Isztambul

Fotó: Shutterstock

A földrészeket összekötő török metropoliszban 47 euró körül van egy éjszaka átlagos ára. A hagyományos török teaházak ideális randihelyek, de a pároknak megéri kipróbálni egy klasszikus török fürdőt is vagy a Boszporusz mentén sétálva megcsodálni a naplementét. Ha nem akarunk túl korán ágyba bújni, Isztambul éjszakai élete is kellőképpen izgalmas.

3. Porto

Fotó: Shutterstock

A felmérés alapján Portugália második legnagyobb városa – még egy vitorlázással is kiegészítve – a harmadik legolcsóbb úti cél. A Duoro folyó partján két főnek 40 euró alatt is kijöhet egy háromfogásos vacsora, amely során a portugál konyha remekei mellett a borokra is érdemes időt szakítani. De akár egy bortúra keretében is megismerhetjük a világhírű portói nedűket.

Top 10 romantikus európai úti célok

  1. Sevilla, Spanyolország
  2. Isztambul, Törökország
  3. Porto, Portugália
  4. Budapest, Magyarország
  5. Madrid, Spanyolország
  6. Lisszabon, Portugália
  7. Prága, Csehország
  8. Ljubljana, Szlovénia
  9. Barcelona, Spanyolország
  10. Velence, Olaszország
AMI MÉG ÉRDEKELHET