Atracții festive – spectacole de lumini în grădinile botanice europene

Pe lângă târgurile de Crăciun tradiționale, în Europa, și numeroase grădini botanice se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă, oferind atracții spectaculoase, cu show-uri de lumini. Am selectat patru dintre acestea, de la Roma și Paris, până la Berlin și Londra.

Foto: Facebook


L’Orto Botanico –Roma 

Capitala Italiei se află în pline pregătiri de sfârșit de an. Pentru o experiență modernă, îndreaptă-te spre l'Orto Botanico. Festivalul anual "Trame di Luce" (Texturi de lumină) îi așteaptă pe spectatori cu un mixt magic de instalații 3D, expoziții multisenzoriale și lumini LED.

Deschis până în 7 ianuarie 2024.

Foto: Instagram

Kew Gardens – Londra 

Situate în aproperie de centrul Londrei, Kew Gardens transformă în fiecare an Grădinile Botanice Regale într-o lume de poveste. Un traseu de 3 kilometri te poartă de-a lungul instalațiilor pline de culoare, iar dacă ți se face poftă de bunătăți, există o mulțime de standuri unde poți gusta vin fiert local sau populara budincă Yorkshire.

Deschis până în 7 ianuarie 2024.

Foto: Facebook

Botanischer Garten – Berlin

Germania este o alegere excelentă dacă ești interesat în principal de târgurile de Crăciun. Însă dacă vrei să sărbătorești într-un mediu mai puțin aglomerat, Botanischer Garten din Berlin este o alternativă mai relaxată.

Deschis până în 14 ianuarie 2024.

Foto: Facebook

Jardin des Plantes – Paris

Deși luminile de pe Champs-Elysées și patinoarele din Grădina Tuileries sunt opțiuni minunate pentru perioada festivă, festivalul de lumini de la Jardin des Plantes este probabil și mai fermecător. Copacii tropicali au fost decorați începând cu 22 noiembrie anul acesta, astfel poți să te plimbi printre sculpturi, flori și instalații iluminate.

Deschis până în 21 ianuarie 2024.

Foto: Instagram

AMI MÉG ÉRDEKELHET