Indonéziáról első kézből – mesél a Sárga Ruhás Lány

A RoadMovie Podcast új adásának vendége Harmincz Rita blogger, aki Indonéziáról mesél.

Úszás cetcápákkal, őserdei séta a vadon élő orángutánokkal és a világ egyik legjobb merülőhelye – és ez csak három kaland abból az országból, ahol 275 millióan laknak 18 ezer szigeten. A RoadMovie podcast Indonéziáról szóló adásában Harmincz Ritával, vagyis a Sárga Ruhás Lánnyal a második otthonáról beszélgetünk. Ami legfőképpen Flores szigete, de nem feledkezünk meg a komodói sárkánygyíkokról, Pápuáról és elveszett ősi civilizációkról sem, amelyek képviselői a mai napig saját törvényeik és szokásiak szerint élik az életüket..

Rita az elmúlt években rengeteg időt töltött az indonéz szigeteken, hamarosan megjelenik Keleti mesék című könyve, amelyben részben ezeket az utazásait is feldolgozza.

Mit csináljon egy kalandor, ha nincsenek erre milliói? Itt lehet-e hagyni mindent, hogy egyedül útnak induljunk? Mennyi pénzre van szükségünk az utazáshoz, ha egyszerűen, szerényen akarunk világot járni? A RoadMovie podcast legutóbbi adásában Rita elárulja, hogy milyen elhatározásokra van szükség hozzá és ő hogyan tette meg az első lépéseket. Ma már abból él, idegenvezetőként menetrendet állít össze azoknak az utazóknak, akik szívesen belevágnának egyedül egy nagyobb indonéziai kalandba, de szeretnének egy mankót hozzá.

A műsorban három nagy és kedvelt desztinációról lesz szó: Baliról, Floresről (a világon az egyetlen hely, ahol a Sárga ruhás lány otthon érezte magát elmondása szerint) és Pápuáról. Miért olyan ismert és közkedvelt Bali? MItől olyan csodálatos Flores? Hogyan lehet ezekre a helyekre olcsón eljutni? Rita elmeséli mi is az a house sitting és milyen lehetőségek rejlenek benne.

A törzsekről, az ősi vallásokról és a világvallások hódításáról is hallhatsz történeteket.

A szigetek sokszínűségéről, a gasztronómiáról, a szigetek közötti távolságokról, utazási lehetőségekről, a közbiztonságról is sokat tudhatsz meg az adásból, ami hasznos információ lehet, ha Indonéziába készülsz a közeljövőben.

Hallgasd meg a RoadMovie új adását!

AMI MÉG ÉRDEKELHET