Nu știi cum să-ți instalezi corect scaunul auto pentru copii? MOL România te ajută!

„Copil Iubit la Bord” și MOL România lansează, la Cluj-Napoca, Car Seat Check program – inițiativa pentru verificarea scaunelor auto pentru copii.

Foto: Skoda

Scaunele auto pentru copii sunt foarte importante pentru siguranța celor mici, dar la fel de important este să le instalezi corect. Oricine a încercat să o facă știe că nu este întotdeauna o sarcină ușoară... Copil Iubit la Bord și MOL România au demarat programul Car Seat Check, care se va desfășura în trei stații din Cluj Napoca – MOL Calea Turzii, MOL Observator și MOL Calea Dorobanților. Astfel, până pe 25 iulie, miercurea și vinerea devin zilele în care clujenii vor învăța cum se pot asigura că au instalat corect scaunele auto și vor beneficia de sesiuni de consiliere gratuită în acest sens din partea unei echipe de specialiști locali.

Foto: Shutterstock

Raportat la numărul de locuitori, România este țara din UE cu cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere.

Una dintre cele mai eficiente măsuri adoptate pentru a proteja micii pasageri ai autovehiculelor este reprezentată de utilizarea corectă a centurilor de siguranță și a scaunelor auto. Studiile arată că utilizarea necorespunzătoare a centurilor de siguranță, respectiv a scaunelor auto, poate reduce sau chiar elimina eficacitatea sistemului de siguranță auto în cazul unui accident rutier, crescând riscul apariției rănilor grave sau chiar fatale.

Cum funcționează programul?

Foto: Shutterstock

În fiecare dintre cele trei stații MOL România din Cluj – MOL Calea Turzii, MOL Observator și MOL Calea Dorobanților – va fi un punct de întâlnire dintre consultanții programului și părinții sau viitorii părinți care vor beneficia gratuit de o verificare a modului în care au instalat scaunul auto în cadrul unei ședințe de consiliere individuală care are durata de aproximativ 30 de minute per familie. Pentru a participa, părinții trebuie să facă o rezervare telefonică cu cel puțin două ore înainte de intervalul dorit, iar locurile vor fi alocate în ordinea solicitărilor. În timpul acestor întâlniri, părinții vor fi ghidați de către un consultant cu pregătire în instalarea corectă a scaunelor auto, acreditat internațional IOSH (The Institution of Occupational Safety and Health).

În cadrul sesiunii de consiliere și verificare, părinții vor dezvolta următoarele abilități:

  • învățarea procedurilor corecte de instalare a sistemului de siguranță auto pentru copii, printr-o experiență practică și îndrumare din partea consultantului;
  • consilierea individuală privind următoarea etapă de creștere a copilului pentru alegerea sistemului de siguranță auto ce va corespunde cu noua înălțime, greutate și vârstă a micului pasager;
  • alegerea corespunzătoare a scaunului/scoicii auto;
  • verificarea sistemului de siguranță auto ales, pentru a identifica eventuale defecțiuni, termenul de expirare sau dacă există vreo situație privind rechemarea echipamentului la producător;
  • utilizarea aplicației Child Car Safety App, care le oferă părinților accesul facil la o gamă largă de informații privind legislația curentă despre menținerea siguranței în trafic a copiilor.

Acces gratuit

Foto: Shutterstock

Pentru a beneficia de o întâlnire cu consultanții este necesară realizarea unei programări, pentru a stabili stația la care va avea loc, data și intervalul orar. Cei interesați pot face programare sunând la consultantul din stația aleasă și pot găsi detalii suplimentare aici: Car Seat Check Program.

Stația MOL Observator

  • Miercuri și vineri în intervalul: 12.00 – 15.00
  • Mircea Bucșa, 0740 657 351

Stația MOL Calea Turzii

  • Miercuri și vineri în intervalul: 09.00 – 12.00
  • Ramona Vecean 0744 250 267
  • Miercuri și vineri în intervalul: 16.00 – 19.00
  • Ioana Gudea, 0758 117 632

Stația MOL Dorobanților

  • Miercuri și vineri în intervalul: 09.00 – 12.00
  • Ioana Gudea, 0758 117 632

„​COPIL IUBIT LA BORD”

„Copil Iubit la Bord” este prima inițiativă din România bazată pe o abordare multisectorială cu scopul îmbunătățirii siguranței copiilor ca pasageri ai autovehiculelor, iar municipiul Cluj-Napoca a fost oraș pilot pentru acest program. Publicul țintă este reprezentat de părinții copiilor cu vârsta până în 12 ani care locuiesc în municipiul Cluj-Napoca și care se deplasează cu mașina alături de copii.

AMI MÉG ÉRDEKELHET