BMW CE 04: noul scuter electric

BMW a prezentat noul scuter electric CE 04 care, prin designul și tehnologia futuristă, vrea să deschidă un nou capitol în mobilitatea urbană electrică pe două roți.

Foto: BMW Press

Călătorind într-o metropolă, un singur lucru poate distruge plăcerea numeroaselor curiozități și atracții –traficul uriaș, la care se adaugă poluarea fonică și cea a aerului. Scuterele electrice pot schimba acest lucru!

Cu noul model CE 04, BMW Motorrad își continuă strategia de electromobilitate pentru decongestionarea traficului urban. Scuterul electric este versiunea finală, pregătită pentru producția în serie a conceptului BMW Definition CE 04 dezvăluit în 2020. Finisajul exterior modernă și spectaculoasă în nuanța White Light este accentuată și mai mult de elementele negre din față și lateral, respectiv de scaunul care parcă plutește. Roțile pline, la modă și suportul lateral integrat în design contribuie, de asemenea, la aspectul unic.

Încărcare simplă, rapidă

Foto: BMW Press

Puterea maximă a motorului electric este de 42 CP (31 kW), iar vehiculul atinge 50 km/h în 2,6 secunde. Viteza maximă de 120 km/h este suficientă pentru străzile din oraș, dar și pe tronsoanele de autostradă. Capacitatea bateriei BMW CE 04 este de 8,9 kWh, care asigură o autonomie de 130 km, suficient pentru drumurile zilnice fără emisii în oraș și în jurul său, chiar și pentru drumeții mai mici după muncă sau în weekend.

Bateria litiu-ion poate fi încărcată cu wallbox integrat la o priză convențională, sau la o stație de încărcare publică.

Pentru o baterie complet descărcată, timpul de încărcare, în caz ideal, este de 4 ore și 20 de minute. În cazul încărcătorului rapid (cu o performanță de 6,9 kW în loc de cei 2,3 kW standard) care se poate comanda opțional, timpul de încărcare scade la 1 oră și 40 de minute. Dacă nivelul de încărcare al bateriei este de 20% și se încarcă până la 80%, timpul de încărcare este de doar 45 de minute, folosind încărcătorul rapid.

Siguranță inovativă

Foto: BMW Press

Noul BMW CE 04 este accesibil și cu sistem de control al tracțiunii, asemănătoare sistemului ASC din motocicletele BMW cu motoare cu ardere internă. Sistemul opțional DTC permite o accelerare chiar și mai sigură, mai ales în poziție înclinată, iar ABS Pro, disponibil tot opțional (în locul standardului ABS), ajută și la frânarea din curbe cu ajutorul unui senzor de înclinare. Vehiculul vine cu trei moduri standard de funcționare: „ECO", „Rain" și „Road". Programul suplimentar „Dynamic" poate fi comandat opțional, asigurând scuterului o accelerare și mai rapidă.

Video despre scuterul futurist

www.youtube.com

The new BMW CE 04 – Powerful and Energetic

Galerie foto

Foto: BMW Press


Foto: BMW Press


Foto: BMW Press










AMI MÉG ÉRDEKELHET