5 sfaturi utile despre cum să realizăm selfie-uri și poze perfecte!

Selfie-urile și postările au devenit părți esențiale ale călătoriei. Te vom ajuta cu câteva sfaturi pentru a arăta bine în fiecare fotografie!

Foto: Unsplash

A venit vreamea fotografiilor relaxate, cu aspect natural. La asta să fim atenți pentru a obține poze reușite!

​În mișcare

Foto Shutterstock

Să nu fim statici! Să mergem pe loc pentru a face poza să pară dinamică. Să ne întoarcem încet, să ținem în mână o pălărie sau o înghețată, sau să ținem rochia, dacă este mai lungă. Să sărim în sus! Să urcăm pe un leagăn și să ne legănăm lent. Pieptul să fie în față, iar picioarele să ridicate spre cameră și să se întoarcă ușor în lateral, astfel încât să se vadă bine în imagine. Putem sări și cu picioarele îndepărtate, acest lucru arată bine din față, din lateral și din spate, dar să încercăm să întindem vârful piciorului pentru ca picioarele să pară mai lungi.

Siluetă zveltă

Foto: Unsplash

Nu toată lumea este binecuvântată cu picioare lungi, dar acest lucru poate fi compensat cu o poziție potrivită. Ideea este să întindem vârfurile picioarelor, deoarece acest lucru dă senzația că se subțiază silueta. Să rugăm fotograful să facă poze de jos în sus, pentru că cele făcute de sus oferă o perspectivă care comprimă optic persoana, lucru pe care nimeni nu îl dorește. Dacă stăm așezați, să ne aplecăm ușor în lateral, să ținem picioarele apropiate, ușor în lateral și să atingem pământul doar cu vârful degetelor. Această ipostază ne va avantaja silueta.

Când stăm în picioare, să punem întotdeauna în față unul dintre picioare, sau le putem încrucișa.

Acest lucru arată bine și când suntem fotografiați din spate. De asemenea, este un truc bun să întoarcem camera cu susul în jos și să ne fotografiem de jos. Dacă vrem o poză și mai interesantă, să ne punem mâna în păr, astfel încât coatele să fie îndreptate în sus. Dacă suntem așezați sau întinși, să întindem, de asemenea, vârfurile picioarelor, iar pentru un efect și mai bun, să împingem ușor înainte picioarele.

​Să ținem ceva în mână

Foto: Pixabay

Orice lucru pe care îl avem la îndemână poate fi util: o floare, un cocktail, o pizza, o farfurie, o înghețată, o carte sau ochelari. Să privim marea și apusul cu un cocktail în mână. Să mirosim o floare, să mușcăm dintr-o pizza, să savurăm o înghețată sau să gustăm un hamburger. Să întindem mâna și să îndreptăm obiectul spre cameră, eventual să-l ridicăm deasupra capului sau în lateral. Să ne întindem și să ne prefacem că citim. Să ținem cu o singură mână ochelarii de soare și să ne uităm spre soare.
Să prindem borul pălăriei, să închidem ochii și să ne bucurăm de razele soarelui.
Să ne întindem pe spate, să ținem pălăria pe cap cu mâna și să ridicăm picioarele în sus. Fotograful va face poze din spate și de jos. Nimic nu poate limita imaginația. Avantajul acestor ipostaze este că nu trebuie să ne uităm la cameră și totul pare mult mai natural.

​Câteva sfaturi extra

Foto: Shutterstock

  • Dacă fotograful ne poate face să râdem, este garantată reușita pozei.
  • Cele mai frumoase lumini sunt cu o oră înainte de răsăritul sau apusul soarelui.
  • Să nu fim exact în centrul imaginii.
  • Să căutăm locuri interesante, să încercăm compoziții noi și, mai ales, să ne bucurăm de fiecare moment!
AMI MÉG ÉRDEKELHET