La ce trebuie să fii atent dacă vrei să continui alergarea de tip trail și în timpul verii?

Dacă îți place să faci mișcare în timpul vacanței, cel mai simplu este să îți aduci o pereche de pantofi de alergare. Să vedem la ce să fii atent – iată câteva sfaturi utile!

Foto: Unsplash


​Cum și ce pantofi să cumperi?

Alergarea trail este mai benefică pentru articulații, deoarece solul din păduri și câmpuri nu sunt la fel de dure ca asfaltul. Cu toate acestea, din cauza terenului accidentat, trebuie să te concentrezi mai mult asupra traseului în timp ce alergi, pentru a nu călca pe unde nu trebuie. Talpa unui pantof conceput special pentru alergarea trail este mai striată și se lărgește spre exterior pentru a oferi cel mai stabil suport pentru picioarele și gleznele tale. Este important să încerci încălțămintea aleasă cu o șosetă sport groasă și să mergi sau să sari cu ea chiar și în magazin, deoarece îți va crea probleme, dacă este prea strâmtă.

Pantofii de alergare ar trebui să fie întotdeauna puțin mai mari decât cei de stradă.

Foto: Shutterstock

Este bine de știut, că chiar dacă sunt destinați pentru teren accidentat, pantofii de alergare trail nu sunt la fel de rezistenți ca bocancii de drumeție: în general ei pot fi folosiți pe o distanță de 1.000 km, după care stratul de burete din talpă care absoarbe șocurile se deteriorează. Este important să purtați noii pantofi doar pentru 20-30 de minute în primele antrenamente, până se modulează perfect după picior, și pot fi folosiți pe distanțe mai lungi.

​Atenție la vreme!

Foto: Shutterstock

Dacă ești în vacanță într-un loc foarte cald, nu te supune la asemenea efort între orele 10:00 și 19:00. Fă jogging dimineața sau seara și ia cu tine suficientă apă, cel puțin o jumătate de litru. Dacă te deranjează să ții o sticlă în mână, cumpără o vestă, o borsetă sau un rucsac special de alergare. Pentru o alergare de seară, ia-ți un top cu mânecă lungă, pentru că nu vei simți frigul în timp ce alergi! În plus, dacă alergi într-un loc cu vânt – plajă, munte – este foarte ușor să răcești atunci când transpiri.

AMI MÉG ÉRDEKELHET