Modalităţi alternative de a vedea lumea – cum să călătorești cu buget redus (Partea I)

Cu puţină cercetare și compromisuri rezonabile, putem ajunge în locuri fantastice fără să cheltuim o avere. Vă arătăm câteva metode prin care putem economisi la transport.

Femeie la gară
Foto: Shutterstock

În prima parte a seriei noastre, îți vom arăta cum să economisești costurile de călătorie, în a doua parte vom vedea cum să obții cazare mai ieftină, iar în ultima parte vom relata, care sunt modalitățile costeficiente, prin care poți să-ți prelungești șederea chiar și în locuri îndepărtate.

Foto: Shutterstock

Potrivit călătorilor profesioniști, cu cât suntem mai flexibili, mai aventuroși și mai informaţi, cu atât putem economisi mai mult, în special dacă suntem dispuși la câteva compromisuri pentru a ajunge la destinaţia dorită. De exemplu, dacă nu trebuie să ne stabilim data de plecare în avans, este mult mai probabil să obţinem un zbor mai ieftin. Iar dacă nici ţara de destinaţie nu este stabilită cu siguranţă, putem găsi bilete la preţuri uimitoare, chiar și de câteva zeci de euro, pe site-uri precum Skyscanner, Kiwi sau Momondo.

Pentru că nu trebuie să precizăm o destinaţie sau o dată, putem profita de spontaneitate.

Foto: Shutterstock

Dacă nu dorim să zburăm, putem găsi alternative ieftine, deoarece multe companii de trenuri și autobuze oferă bilete la preţ redus. În Europa, de exemplu, abonamentele de tren Interrail sunt populare și pot fi achiziţionate pentru diferite intervale de timp, mai multe ţări și în diverse formate, cu reduceri semnificative pentru persoanele sub 27 de ani și peste 60 de ani.

Dacă nu ne deranjează să ne trezim devreme sau să dormim în tren, merită să pornim în zori sau noaptea, când preţurile sunt mai mici.

Același lucru este valabil și pentru biletele cumpărate cu mult timp înainte de la majoritatea companiilor de autobuze și trenuri, care ne pot, de asemenea, economisi bani. Ajunși în ţara de destinaţie, merită să analizăm opţiunile interne, deoarece transportul public a devenit mai ieftin în multe locuri în ultimii ani. În această categorie intră Spania și Germania, iar turiștii care vizitează ţara pot beneficia și ei de aceste reduceri și subvenţii.

​CÂT COSTĂ SĂ LOCUIEȘTI ÎN STRĂINĂTATE?

Cu cât avem mai mult timp la dispoziţie pentru a călători, cu atât avem mai multe șanse de a economisi. În special pentru călătoriile mai lungi, de câteva săptămâni sau chiar luni, e benefic să consultăm site-ul www.numbeo.com/cost-of-living/ pentru informaţii despre costul vieţii (transport, preţuri la alimente, chirii) într-o anumită ţară. Văzând amploarea acestor cheltuieli majore va fi, de asemenea, mai ușoară planificarea.

În următoarea parte a seriei noastre, vei afla cum să obții cazare mai ieftină

AMI MÉG ÉRDEKELHET