Te întorci acasă din vacanță epuizat? Atenție, în schimb, la aceste 5 sfaturi!

Oriunde îți petreci vacanța, sunt șanse să te întorci acasă plin de experiențe, dar și foarte obosit... Ce ar trebui să faci? Iată 5 sfaturi simple și ușor de urmat.

Foto: Shutterstock


PREA MULTE PROGRAME

Dacă dorești cu adevărat să te relaxezi în timpul vacanței, atunci să nu explorezi și să descoperi prea multe lucruri noi. Să planifici maximum 2 zile de vizite și excursii pe săptămână și să petreci restul timpului relaxându-te și făcând plajă. Du-te la un masaj și participă doar la activități care nu te obosesc.

ÎMPOTRIVA MAHMURELII

Foto: Shutterstock

Chiar dacă ai băut pe tot parcursul vacanței sau dacă ai avut un pachet all inclusive și ai avut acces la băutură fără limite, asigură-te că nu consumi alcool în ultima zi.

PORȚII DE MÂNCARE ADECVATE

Deși pentru unii mâncatul și statul întins reprezintă adevărata odihnă, nu este benefic pentru corpul nostru. Mâncatul în exces în timpul unei vacanțe poate duce la probleme digestive în câteva zile, deoarece metabolismul se schimbă. Așadar, chiar dacă te relaxezi în mod constant pe șezlongul tău, te poți simți epuizat tot timpul din cauza caloriilor pe care le consumi și a efortului depus asupra sistemului digestiv. Să încerci să mănânci cu moderație, iar după fiecare masă principală, să faci o plimbare de cel puțin o jumătate de oră.

SĂ DORMI SUFICIENT

Foto: Shutterstock

Să dormi cel puțin 7 ore pe noapte în timpul vacanței - bineînțeles, dacă ai șansa să dormi și mai mult, e și mai bine. De asemenea, în ziua în care vă întoarceți, încercați să nu veniți cu cel mai devreme avion sau tren. Dacă vă întoarceți acasă de departe, să-ți acorzi cel puțin 1-2 zile libere adiționale înainte de a te întoarce la serviciu pentru a te recupera după diferența de fus orar.

SĂ NU CONDUCI PREA MULT

Dacă pleci într-o vacanță lungă cu mașina (o călătorie de peste 700 km), să faci drumul spre casă în două etape. Să rămâi peste noapte la un hotel drăguț, aproape de autostradă, unde vei primi chiar și micul dejun - astfel vei face drumul spre casă proaspăt și nu vei avea emoții că vei rămâne blocat în trafic, lucru obișnuit pe autostradă în plin sezon.

AMI MÉG ÉRDEKELHET