5 sfaturi utile pentru reducerea costurilor de călătorie și cazare

Agenția de turism Bounce Travels a întocmit o listă de factori care pot reduce semnificativ costurile de călătorie.

Foto: Shutterstock


Flexibilitate

Una dintre cele mai bune modalități de a economisi bani este să nu te limitezi la o anumită dată sau destinație. De exemplu, dacă dorești să vizitezi o anumită regiune, nu te interesa doar de zborurile către aeroporturile mari, deoarece rutele către aeroporturile mai mici sunt adesea mai ieftine. În plus, dacă îți permite timpul, nu insista asupra plecării sâmbăta, de exemplu, deoarece este bine cunoscut faptul că zborurile în weekend sunt mai scumpe decât în zilele lucrătoare. De asemnea, verifică ce zile sunt cele mai bune pentru întoarcere, pentru că prețurile pot varia în funcție de acest criteriu.

În multe cazuri, merită să-ți programezi concediul în funcție de zilele în care sunt cele mai ieftine zboruri.

Nu te limita la weekend

Foto: Shutterstock

Legat de aspectul anterior, poți să-ți programezi escapadele în timpul săptămânii în loc de weekend. Desigur, nu toată lumea își poate permite să își ia un concediu oricând vrea, dar dacă este totuși posibil, poți economisi semnificativ, deoarece nu numai că zborurile ci și biletele la tren sau autocar sunt mai ieftine în afara zilelor de weekend. Dar și dacă nu poți "evada" de la serviciu, în loc să îți iei un concediu de vineri până duminică, este mai bine ca weekend-ul tău de trei zile să fie de sâmbătă până luni.

Sincronizare


Potrivit Bounce Travels, cel mai bine este să faci rezervări după-amiaza, când este cel mai probabil că oamenii care călătoresc în interes de afaceri, de exemplu, să își fi organizat deja deplasarea. În plus, pentru a obține cel mai bun preț posibil pentru zboruri, compania recomandă nu doar să navighezi pe principalele site-uri de comparare a prețurilor, ci și să verifici portalurile mai mici. Acestea din urmă oferă adesea reduceri mai mari și prețuri mai mici.

De asemenea, fii cu ochii pe modificările de preț!

Este o idee bună să bifezi căsuța "Solicitați o notificare" pentru un anumit zbor, astfel încât să poți verifica modificările de preț. Poți face acest lucru pe portaluri populare, cum ar fi Skyscanner și Kayak.

Ascultă de localnici!

Foto: Unsplash

Atunci când plănuiești să vizitezi destinații populare, cum ar fi Paris, Veneția sau Barcelona, este o idee bună să asculți de localnici. Cele mai populare activități sunt adesea cele mai scumpe, dar localnicii știu exact unde să te îndrepți pentru o experiență autentică și la prețuri accesibile. De la trasee de drumeție mai puțin cunoscute până la baruri cochete, poți afla ce cred localnicii online (pe grupurile de pe Facebook, Reddit etc.) sau poți cere părerea unui localnic.

Asigurări de călătorie

De multe ori lăsăm achiziționarea unei asigurări de călătorie pentru ultima clipă, dar acest obicei nu este prea avantajos pentru portofelul nostru, deoarece opțiunile de ultim moment sunt adesea mult mai scumpe decât deciziile luate din timp. Dacă plănuiești să călătorești de mai multe ori pe an, ar trebui, de asemenea, să iei în considerare încheierea unei asigurări anuale, mai degrabă decât a unei asigurări individuale. În plus, potrivit Bounce, nu este întotdeauna recomandabil să accepți oferta companiei/portalului de turism; înainte de a lua o decizie, este important să verifici piața.

AMI MÉG ÉRDEKELHET