Soluții creative, accesorii utile – cum să ținem ordine în mașină

Oricine petrece mult timp în mașină știe ce dezordine se poate dezvolta într-un timp foarte scurt. Din fericire, există soluții care ne pot veni în ajutor!

Foto: Skoda

Dacă deseori nu reușim să găsim anumite lucruri în mașină sau dacă s-au acumulat prea multe în portbagaj, niște accesorii utile pot fi binevenite.

ORGANIZATOR PE SPĂTAR

Foto: Aldi

Părinții știu bine că menținerea în ordine a mașinii este o misiune imposibilă. Pe de o parte, ne dorim să nu se plictisească copiii noștri - și călătoria să nu fie un chin pentru noi... Pentru a evita acest lucru, organizatorul care poate fi agățat pe spătarul scaunului este o soluție excelentă. În numeroasele buzunare și compartimente pot încăpea jucării, telefoane, creioane colorate și cărți – pe scurt, tot ceea ce îi poate ține ocupați pe cei mici în timpul drumului. Organizatorul trebuie atașat de scaunul din față și atârnat pe spătar, astfel încât copilul să aibă totul la îndemână și să nu ne deranjeze în timpul călătoriei.

CUIERE, UMERAȘE, SUPORTURI

Putem atașa și cuiere, umerașe sau suporturi pe barele metalice ale tetierelor scaunelor din față. Pe cuiere putem agăța geanta de mână sau chiar punga de cumpărături, astfel încât conținutul lor să nu se împrăștie. Iar copiii noștri care stau pe bancheta din spate pot pune telefoanele mobile sau tabletele în suporturi, să nu se uite la ecran cu capul în jos.

Există și suporturi care pot fi folosite pentru a atașa tableta între tetierele celor două scaune din față.

Să încercăm și coșul de gunoi cu compartimente care poate fi agățat pe bancheta din spate. Pur și simplu punem o pungă de plastic în el, astfel va fi ușor să scoatem gunoiul. Iar în compartimentele laterale ale coșului de gunoi se pot pune mici lucruri care altfel s-ar pierde ușor în compartimentul ușii sau pe scaune.

Portbagaj bine organizat

Foto: Skoda

Din punctul de vedere al ordinii, portbagajul este în mod clar cel mai deficitar. Dacă lângă roata de rezervă nu mai este loc liber, atunci cu siguranță va exista în portbagaj o trusă de prim ajutor, umbrele, diverse produse de curățat, cabluri de pornire, extinctor etc. Dacă ducem o viață activă, putem adăuga mingi, echipament sportiv, prosoape și nu poate lipsi nici echipamentul de iarnă, precum pătura sau mătura de zăpadă.
Majoritatea mărcilor oferă ca accesorii originale din fabrică soluții care pot fi instalate ușor.

În plus, și în magazinele specializate putem găsi multe soluții practice de organizare și depozitare – mai ales în magazinele online. De exemplu, mici cutii care se potrivesc cu ușurință în portbagaj și pot fi îndepărtate cu ușurință atunci când vrem să curățăm mașina. Pot fi achiziționate diferite tipuri de organizatoare și pentru scaunele din spate - o mulțime de lucruri pot încăpea în buzunarele lor din plasă.

​UN MIC TRUC

Fiecărui șofer i s-a întâmplat să-i alunece ceva din mână și să cadă chiar în acel mic spațiu dintre scaun și separatorul central. Și aici este binevenit un accesoriu deștept, care să umple spațiul mic în care lucrurile cad atât de ușor. În organizatorul multifuncțional dintre scaune putem pune carduri de parcare, ochelari, gumă de mestecat, telefon, monezi și orice alte lucruri mici.

AMI MÉG ÉRDEKELHET