Călătorie de neuitat în Țara Bascilor – 5 atracții de neratat în Bilbao și în împrejurimi

Cel mai populat și mai important oraș din Țara Bascilor are câte ceva pentru toată lumea.

Foto: Pixabay

Gastronomia tipic bască, arta modernă și plajele cu nisip? Bilbao, în nordul Peninsulei Iberice, le are pe toate și chiar mai mult, îmbinând istoria bogată cu frumusețea artei contemporane, pentru a crea o regiune vibrantă și incitantă

Casco Viejo

Foto: Shutterstock

Piețe primitoare și străduțe înguste alternează în centrul istoric al orașului Bilbao, Casco Viejo, o comoară de arhitectură medievală. Unul dintre punctele sale de atracție este Catedrala Santiago, un exemplu fabulos de combinarea arhitecturii gotice și romanice. Bineînțeles, bucătăria bască este o parte esențială a experienței, cu accent pe ingrediente de înaltă calitate și de sezon.

Vinul alb local, txakoli, se potrivește perfect, de exemplu, cu codul sărat sau chuletón, o friptură suculentă la grătar.

Muzeul Guggenheim

Fotó: Shutterstock

Din 1997, una dintre principalele atracții din Bilbao este Muzeul Guggenheim, care nu numai că atrage vizitatorii cu exponatele sale fascinante, dar și clădirea în sine are un puternic farmec turistic. Arhitectul canadiano-american Frank Gehry a îndeplinit misiunea de a crea o clădire inovatoare și uimitoare pe malul râului Nervión.

În interior găsești lucrări ale unor artiști contemporani precum Jeff Koons, Anish Kapoor și Eduardo Chillida.

Portugalete

Foto: Shutterstock

Strict vorbind, Portugalete este un oraș de sine stătător, dar face parte din zona metropolitană al lui Bilbao. Dacă ești în trecere prin zonă, merită să faci o vizită în cartierul vechi al orașului, Casco Antiguo, unde străzile înguste și pietruite șerpuiesc printre clădiri vechi de secole.

Podul Vizcaya

Foto: Shutterstock

În portul exterior din Bilbao, tot în Portugalete, se află unul dintre cele mai faimoase repere din zonă, Podul Vizcaya - cel mai vechi pod suspendat din lume, încă folosit pentru trafic.

A fost inaugurat în 1893 și este în prezent inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Getxo

Foto: Shutterstock

De cealaltă parte a podului se află fermecătorul oraș Getxo, unde te poți plimba printre casele tradiționale basce și magazinele fermecătoare, sau poți vizita piața San Nicolás, unul dintre centrele orașului vechi, cu cafenele și restaurante care servesc preparate tipice basce. Una dintre principalele atracții ale orașului Getxo este reprezentată de plajele cu nisip moale și ape limpezi, unde poți încerca și sporturi nautice.

AMI MÉG ÉRDEKELHET