O destinație spaniolă populară anunță planuri pentru o linie de cale ferată mult-așteptată

În cazul în care proiectul se va concretiza, acesta ar urma să coste în total 5,65 miliarde de euro.

Foto: Shutterstock


Cei care au vizitat vreaodată Tenerife, sunt familiarizați cu unul dintre puținele dezavantaje ale destinației: deficitul sistemului de transport public. Guvernul a anunțat recent planuri pentru o rețea de trenuri la nivelul întregii insule, care ar face accesul la plaje și munți mai simplu, iar drumurile ar fi mai puțin aglomerate. Dar nu te aștepta la asta prea curând.

Până în 2045, autoritățile locale intenționează să înființeze patru noi servicii feroviare, care să cuprindă în total aproximativ 80 de kilometri de șine. Din cauza naturii colinare a insulei Tenerife, 22 km din acest traseu vor trece prin tuneluri. Fiecare tren ar trebui să poată transporta aproximativ 450 de pasageri și să aibă o viteză maximă de 220 km/h. Guvernul speră că, până în 2040, 7,5 milioane de pasageri ar putea folosi acest serviciu feroviar, care va fi deschis în etape.

Foto: Pixabay

Conform EuroNews, lucrările la liniile de tren ar trebui să înceapă până în 2027. Proiectul nu va fi ieftin, costul total fiind estimat la 5,65 miliarde EUR. Totuși, pentru ca proiectul să fie mai ușor de realizat, se va lucra în etape la fiecare linie de cale ferată în parte. Până în prezent, a fost dezvăluit faptul că Linia de Sud va deservi coasta de est a insulei, în timp ce Linia de Nord va circula de-a lungul autostrăzii TF-5. Acest serviciu va oferi conexiuni de mare viteză între destinațiile Santa Cruz de Tenerife și Los Realejos, mereu populare. În sfârșit - pentru moment - Linia de Vest va lega Adeje și Icod de los Vino.

Foto: Shutterstock

Anunțul ar putea impulsiona, de asemenea, un proiect feroviar în Gran Canaria din apropiere, care se află în pregătire de două decenii. Dacă se va concretiza, va exista o linie de tren care va străbate coasta de est a insulei. Odată cu discuțiile despre Tenerife, guvernul regional al Insulelor Canare a insistat acum că ambele insule - cele mai populate din arhipelagul turistic - își vor vedea proiectele feroviare lansate până la sfârșitul anului 2027.

AMI MÉG ÉRDEKELHET