Stella Vita, prima autorulotă cu energie solară din lume

O autorulotă complet alimentată cu energie solară va parcurge mii de kilometri în toată Europa.


Stella Vita, creată de Solar Team Eindhoven (o echipă de 22 de studenți ai Universității de Tehnologie Eindhoven), îi va transporta pe studenții care au visat acest proiect. Obiectivul călătoriei este de a accelera tranziția către un viitor mai sustenabil, inspirând cât mai mulți oameni din Europa pe parcursul călătoriei de 3.000 de kilometri.

Prin panourile sale solare de pe acoperiș, prima autorulotă alimentată cu energie solară din lume generează suficientă energie atât pentru călătorie, cât și pentru toate necesitățile, cum ar fi prepararea cafelei, gătitul sau dușul. Poate genera suficientă energie electrică solară pentru a parcurge 730 de kilometri într-o zi însorită, ajungând în același timp la o autonomie de 600 km când este înnorat.

Panourile solare mari de pe acoperiș au o formă de aripă atunci când sunt desfăcute, dublând suprafața de incărcare solară la 17,5 mp, reîncărcând bateriile mai repede. Vehiculul asigură suficientă energie pentru a conduce, încărca laptopul sau viziona televizorul, dar utilizatorul este cel care ar trebui să aleagă cum să folosească această energie, fiind ajutat de un sistem de infotainment care arată exact energia rămasă și opțiunile pe care le avem cu nivelul dat.

AMI MÉG ÉRDEKELHET