Au fost închise cafenelele de pe celebra „stradă cu trenuri” din Hanoi

„Strada cu trenuri” este unul dintre cele mai cunoscute și aventuroase locuri turistice din Hanoi.

Foto: Unsplash

Strada din capitala Vietnamului, unde trenurile circulă la doar un metru de case și întreprinderi, a devenit vedetă pe social media. Cu toate astea este, de asemenea, periculoasă...

Foto: Unsplash

„Strada cu trenuri” este unul dintre cele mai cunoscute și aventuroase locuri turistice din Hanoi. O stradă îngustă, ascunsă a capitalei Vietnamului, dar care este foarte interesantă pentru turiști, deoarece pe șinele din mijloc trenul trece efectiv la un metru distanță de case. A devenit și mai populară după ce o localnică a deschis o cafenea la sfârșitul anului 2017, care a fost urmată de mai multe alte cafenele, de unde turiștii puteau admira trenurile care treceau exact pe lângă masa lor.
Localnicii trăiesc de mulți ani în apropierea trenurilor, știind bine cum să se ferească de ele.
Însă în octombrie 2019 trenurile au trebuit să facă o oprire de urgență pentru a evita lovirea turiștilor nesăbuiți. A urmat o interdicție pentru firme și cafenele, care a fost ridicată la începutul anului 2021, iar acestea au fost lăsate să funcționeze din nou.

Foto: Unsplash

Însă doar până acum. Din nou, din motive de siguranță, compania de cale ferată din Vietnam, care operează linia feroviară, a propus ca operarea cafenelelor, pozatul sau filmarea videoclipurilor de-a lungul străzii să devină o infracțiune amendabilă. Astfel au fost revocate toate licențele pentru cafenele și alte afaceri. În plus, au fost montate baricade pentru a opri accesul turiștilor pe stradă.

AMI MÉG ÉRDEKELHET