Újabb turisztikai fejlesztés: luxusvonat szeli majd át a sivatagot Szaúd-Arábiában

Szaúd-Arábia első luxusvonata várhatóan 2025 végére kezdi meg működését - jelentette be az állami tulajdonú Szaúd-Arábiai Vasúttársaság (SAR).

Illusztráció: Arsenale Group


A SAR és az Arsenale Group olasz vállalat nemrégiben 50 millió eurós szerződést írt alá a Sivatagi Álom nevű luxusvonat beindításáról, amely a fővárosból, Rijádból indulva, az ország északi határán fekvő Al Qurayyatig fogja átszelni a sivatagot. „Már megkezdődött a vagonok gyártásának kezdeti fázisa, és alig várjuk, hogy a következő néhány évben debütáljon az első vonatunk a királyságban" - mondta Paolo Barletta, az Arsenale ügyvezető igazgatója.

Illusztráció: Arsenale Group

Az Olaszországban gyártott 40 fülkés szerelvényt teljes mértékben személyre szabottan, a szaúdi stílus és hagyományok által inspiráltan alakítják ki, és 2025 nyarán szállítják majd a közel-keleti királyságba. Az első utazások a tervek szerint 2025 novemberében indulnak, és a jegyeket várhatóan még idén árusítani kezdik. A vonat legfeljebb 80 utas befogadására lesz alkalmas, és 1300 kilométeres útvonalon közlekedik majd, a vendégek pedig választhatnak, hogy egy vagy két éjszakát töltenek-e a fedélzeten. A vonatút során az utasok több UNESCO világörökségi listán szereplő térséget is megcsodálhatnak majd.

www.youtube.com

"Dream of the Desert" - Luxury Train

A luxusvonat újabb fontos turisztikai és szórakozási lehetőséggel bővíti az ország szolgáltatásainak listáját. Az elmúlt években Szaúd-Arábia egyre nagyobb mértékben fektetett be a turizmusba a Vision 2030 terv részeként, amelynek célja az ország gazdaságának diverzifikálása az üzleti szolgáltatások és a turizmus fejlesztésével.

A "szaúdi vízió" fontos kezdeményezése, hogy az ország 2023 márciusában új nemzeti légitársaságot indított, a Riyadh Air-t, amelynek célja, hogy az évtized végére 330 millió utasra növelve, megháromszorozza légi forgalmát. A fővárost is számos megaprojekttel alakítják át, amelyek mindegyike 2030-ra készül el, amikor is az ország a Világkiállításon bemutatja a "vízió" gyümölcseit.

AMI MÉG ÉRDEKELHET