Újabb világsztár fellépőket jelentett be a Sziget Fesztivál!

Az idei fesztivált augusztus 7-től 12-ig rendezik meg Budapesten.

Fotó: Sziget


Mások mellett Liam Gallagher, Halsey, Skrillex, Janelle Monáe, Raye és Tom Odell neve is szerepel a Sziget fesztivál most bejelentett újabb, csaknem ötven fellépője között. A szervezők már korábban bejelentették mások mellett Fred Again, Sam Smith, Stormzy, Martin Garrix, Louis Tomlinson és a Big Thief fellépését az idei Szigeten.

A budapesti Sziget fesztivál most bejelentett nagyszínpados fellépői közé tartozik az amerikai énekesnő, Halsey, aki már három Billboard Music Awardsot, egy American Music Awardot kapott, és háromszor jelölték Grammyre is. A szupersztár idén új lemezzel készül. Szintén a nagyszínpadon fog koncertet adni az elektronikus zene egyik legnépszerűbb alakja, Skrillex. Az amerikai producer, énekes-dalszerző az utóbbi időben olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Fred Again vagy Four Tet. Skrillex és Fred Again a Sziget zárónapján egymást követik a színpadon.

www.youtube.com

2nd line-up announcement│Sziget Festival 2024

Liam Gallagher, az Oasis egykori énekese egy különleges turné keretében a zenekar harminc éve megjelent debütáló lemezét, a kilencvenes évek legfontosabb albumát, a Definitely Maybe-t adja elő az évforduló alkalmával. Nagyszínpados előadó lesz a brit énekes-dalszerző, Raye is, aki történelmet írt az idei Brit Awardson, megdöntötte az egy évben, egy előadó által begyűjtött jelölések számának rekordját. A hét jelölésből hatot díjra váltott, ezzel Adele, Harry Styles és a Blur csúcsát adta át a múltnak.

Illusztráció: Sziget

Érkezik a Szigetre Tom Odell is. A brit énekes-dalszerző Another Love című száma a Spotifyon már mintegy 2,3 milliárd lejátszást számlál. Fellép a nagyszínpadon a több milliárd streamnél tartó, arénákat megtöltő és széleskörű kritikai elismerést kivívó Los Angeles-i rockcsapat, a Lany és a rockot, elektronikát és a pszichedelikus zenét ötvöző, kísérleti avantgárd zenei stílusáról ismert Yves Tumor is.

AMI MÉG ÉRDEKELHET