City break szólóban: ezeket a városokat választják az egyedül utazó nők

Az Airbnb utána járt annak, mely városokat választják azok a nők, aki társaság nélkül szeretnének nyaralni.

Fotó: Shutterstock


Az Airbnb adatai szerint az Egyesült Királyságban az elmúlt évben mintegy 55 százalékkal megugrott azon utak száma, melyet egyedül utazó nők foglaltak le. Ha kisebb arányokban is, de a tendencia nálunk is hasonló: egyre többen, köztük sok nő, választják a szóló utazást. Persze ilyen esetben több szempontot is figyelembe kell venni: az egyik legfontosabb természetesen a biztonság. Ahhoz, hogy meg tudják állapítani egy adott úti cél biztonságosságát, a platform a WalkSafe biztonsági alkalmazás adataival összevetve válogatta ki a 10 legideálisabb helyszínt az egyedül utazó nők számára. Európa jól teljesített, hiszen öt város a kontinensen található.

1. Párizs

Fotó: Shutterstock

  • Az Airbnb foglalások és a WalkSafe adatai szerint az első helyen Franciaország fővárosa, Párizs végzett. Bár a várost az egyik legromantikusabb úti célként tartják számon, a művészeti galériák sokasága, az apró kávézók és a családias hangulatú negyedek miatt egyedül is bőven van mit megnézni.

2. Dubaj

Fotó: Shutterstock

  • A második helyre Dubaj került. Az egész évben tapasztalható meleg időjárás úgy tűnik, az egyedül utazó nők számára is vonzó. A szólóban utazó nők többek között a biztonság és a kitűnő közlekedés miatt választják a várost.

3. Barcelona

Fotó: Unsplash

  • A dobogó utolsó fokán a kutatás szerint Barcelona áll. A nyitottságáról ismert katalán kultúra és a – több-kevesebb időre – idelátogató utazók miatt a városban nem kell attól tartanunk, hogy segítség nélkül maradunk.

Top 10 legnépszerűbb város az egyedül utazó nők körében

  1. Párizs, Franciaország
  2. Dubaj, Egyesült Arab Emírségek
  3. Barcelona, Spanyolország
  4. Lisszabon, Portugália
  5. Fokváros, Dél-afrikai Köztársaság
  6. Sydney, Ausztrália
  7. Madrid, Spanyolország
  8. Athén, Görögország
  9. Melbourne, Ausztrália
  10. Toronto, Kanada
AMI MÉG ÉRDEKELHET