Unde călătorești în această iarnă? Iată 5 târguri de Crăciun în 4 capitale din Europa

În fiecare an, în perioada Adventului, festivalurile de bere și concertele în aer liber sunt înlocuite de târgurile de Crăciun.

Foto: Shutterstock

Bratislava, Praga, Viena, Budapesta - iată când se deschid cele mai populare târguri de Crăciun din capitalele Europei Centrale, unde poți să te plimbi printre tarabe și să savurezi vin fiert, produse artizanale și mâncăruri clasice.

Praga (3 decembrie 2023 - 6 ianuarie 2024)

Foto: Shutterstock

Toți cei care adoră sărbătorile vor fi încântați la Praga. În loc de vin fiert, în capitala cehă, încearcă specialitatea locală de băutură de Crăciun, grog, un cocktail preparat cu rom, apă, lămâie și zahăr. Bineînțeles, dacă te afli acolo, nu rata cârnații locali, dar nici tarta cu usturoi și brânză.

Viena (11 noiembrie 2023 - 4 ianuarie 2024)

Foto: Shutterstock

Unul dintre cele mai populare târguri de iarnă din Europa va fi deschis timp de aproape două luni și în acest an. Pe lângă cafenelele sale, capitala Austriei este renumită pentru vinul fiert său special, Glühwein. Străzile înguste ale orașului vechi sunt mărginite de o varietate de târguri, iar dacă ești în căutarea unei amintiri din copilărie, nu uita să cumperi niște castane prăjite sau covrigi proaspăt copți.

Bratislava (23 noiembrie 2023 - 23 decembrie 2023)

Foto: Shutterstock

Piața principală din orașul vechi al Bratislavei este plină de tarabe cu preparate speciale încă de la sfârșitul lunii noiembrie. Pe lângă obiecte de artizanat, târgul care durează patru săptămâni, va oferi și cârnăciori, clătite și, bineînțeles, prăjituri.

Budapesta (18 noiembrie 2023 - 1 ianuarie 2024)

Foto: Getty Images

Nici Budapesta nu lipsește de pe listă, cu două târguri magice deschise pentru vizitatori de la jumătatea lunii noiembrie. Piața Vörösmarty găzduiește cel mai vechi târg de Crăciun din oraș, cu standuri cu produse culinare maghiare și vânzători de produse artizanale, precum și concerte gratuite. Târgul din fața Bazilicii Sfântul Ștefan este o altă alegere bună, care oferă în plus spectacole vizuale de proiecții de lumini pe pereții bisericii impunătoare. Acolo există și un patinoar.

AMI MÉG ÉRDEKELHET