Târguri de Crăciun de neratat – Vârtejul fabulos din Leipzig (partea a II-a)

Patru târguri de Crăciun din Europa merită trecute pe lista destinaţiilor de sărbători. Continuăm în Germania, la Leipzig.

Foto: Pixabay

Sunt printre ele și unele tradiţionale și unele moderne, unul pe o insulă veșnic verde și unul într-un peisaj de iarnă garantat. Pe lângă shopping, recomandăm în aceste locuri și alte programe autentice.

Foto: Shutterstock

În Leipzig, târgul de Crăciun este organizat încă din 1458 cu o mulţime de tarabe și, desigur, un minunat brad de Crăciun. Șase dintre pieţele orașului german se alătură sărbătorii și în fiecare loc publicul este așteptat cu o temă diferită: pe Naschmarkt, de exemplu, se vând obiecte de artizanat ale meseriilor tradiţionale transmise din tată în fiu. Desigur, tarabele care oferă vin fiert și turtă dulce se găsesc oriunde, dar specialitatea târgului din Leipzig este satul finlandez amenajat în Augustusplatz.

Aici vom găsi cu adevărat specialităţi finlandeze, adică putem gusta somon afumat și carne de ren – doar să nu ne fie frică de mânia lui Moș Crăciun, care, de altfel, este prezent în anumite ore la târg. În plus, ne putem distra lângă focul de tabără în kotas, adică cortul tradiţional, după ce am cumpărat obiecte artizanale nordice. Iar în pădurea de basm vecină, copiii își pot găsi în sfârșit jocurile, așa că în timp ce sorbim calm o băutură caldă, ei devin parte din magia poveștilor.

ALTE ATRACȚII

Foto: Unsplash

  • Museum in der Runden Ecke (Muzeul Stasi) prezintă într-o expoziţie înfricoșătoare funcţionarea poliţiei secrete din fosta RDG și propaganda care zeci de ani a încercat să-i reprogrameze pe cei blocaţi de partea estică a Cortinei de Fier.
  • La etajul 29 din City-Hochhaus (Turnul Panoramic) nu numai că ne putem bucura de o priveliște uimitoare, dar ne putem relaxa și într-un restaurant fine-dining, Plate of Art.
  • Arcada istorică a Pasajului Mädler conduce vizitatorii pe una dintre cele mai tari străzi comerciale.
AMI MÉG ÉRDEKELHET