4 bunătăți care nu trebuie ratate la celebrul Târg de Crăciun din Viena

Decembrie este cea mai aglomerată lună din capitala Austriei, iar vizitatorii pot gusta cele mai bune bunătăți la târgurile festive.

Copil la tejghea
Foto: Shutterstock


​Cartofi umpluți

Când ceva conține împreună cartofi și brânză, nu ai cum să dai greș și nu e de mirare că una dintre mâncărurile preferate ale târgului din capitala austriacă sunt cartofii umpluți. Un cartof mare umplut cu brânză, șuncă, porumb și un sos cremos - o adevărată delicatesă clasică a târgului din Viena.

Foto: Shutterstock

​Găluște de cartofi cu varză murată

O adevărată specialitate austriacă și, de asemenea, una foarte sățioasă, așa că este un răsfăț minunat la sfârșitul unei zile de plimbare prin târg. Kartoffelknödel, sau găluștele de cartofi, sunt uneori umplute cu șuncă, dar alteori sunt asortate și cu carne de porc crocantă, care se potrivește bine cu varza murată. Pentru ceva fără carne, merită încercat și Spätzle, sau tăițeii, cu brânză topită, o specialitate germană, dar și un fel de mâncare populară pentru târgurile din Austria.

Foto: PxHere

​Găluștele cu aburi

Găluștele cu aburi, sau Germknödel, sunt un alt clasic austriac. Oricine merge la schi în această țară se va întâlni cu acest preparat, foarte popular și la târgul din Viena. Făcute din aluat, umplute cu dulceață de prune, găluștele sunt fierte la abur, rulate în unt topit sau în sos de vanilie și apoi presărate cu zahăr pudră sau semințe de mac. Moi, delicioase, un adevărat răsfăț. Se spune că se prepară cel mai bine la târgul de la Castelul Schönbrunn!

Foto: Shutterstock

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn este, în esență, o clătită groasă, servită cu gem de prune sau de caise, stafide și zahăr pudră. Un adevărat must-have vienez, pe care îl poți găsi în majoritatea cafenelelor tradiționale pe tot parcursul anului, nu doar în timpul târgului. Întotdeauna proaspăt preparată, o poți savura când este încă călduță, în timp ce îți delectezi ochii cu priveliștile târgului.

Foto: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET