Târguri de Crăciun de neratat – Luminile din Bruxelles (partea a III-a)

Patru târguri de Crăciun din Europa merită trecute pe lista destinaţiilor de sărbători. Continuăm cu capitala Belgiei.

Fotó: Pixabay

Sunt printre ele și unele tradiţionale și unele moderne, unul pe o insulă veșnic verde și unul într-un peisaj de iarnă garantat. Pe lângă shopping, recomandăm în aceste locuri și alte programe autentice.

Foto: Shutterstock

În loc de târguri tradiţionale, capitala Belgiei întâmpină vizitatorii cu o atmosferă internaţională modernă, cool și cu lumini uimitoare.

Cel mai tare spectacol se găsește pe Grand Place, unde luminile colorate sunt însoţite de muzică potrivită, povestea spectacolului fiind diferită în fiecare an. Show-ul de lumini începe o dată la fiecare oră, și chiar dacă l-am ratat, nu ne vom plictisi în timp ce așteptăm: un Betleem aproape în mărime naturală ne aduce aminte de semnificaţia Crăciunului. În Marché aux Poissons din apropiere, divertismentul are principalul rol: ne așteaptă o roată grandioasă de observaţie, corturi de petreceri și sute de standuri din lemn, iar dacă suntem copleșiţi de stimuli, să căutăm cu insistenţă căsuţa Leffe, unde trupul și sufletul nostru își vor găsi odihnă rapidă. În timp ce pe un colţ dăm peste corturi internaţionale, pe celălalt găsim un alt joc de lumini. Place de Brouckère oferă relaxare pentru cei care, în loc să se plimbe printre tarabe, preferă să stea puţin la un punci pe o terasă sau să facă tururi pe patinoarul din interior după forfota târgului.

​ALTE ATRACȚII

Foto: Pixabay

  • Musée de la BD sau Belgian Comic Strip Center este casa benzilor desenate într-o frumoasă clădire Art Nouveau. Aici locuiesc, printre alţii, Ștrumfii și Tintin.
  • Le Bistro – Porte de Hal oferă preparate și beri tradiţionale belgiene, serviciu foarte plăcut și o atmosferă bună. Totuși, nu strică să rezervăm din timp, deoarece și alţii apreciază aceste calităţi.
  • În cartierul Marolles, buticuri de designeri și produse vintage, precum și producători de ciocolată îi așteaptă pe cei care s-au săturat de aglomeraţie.
AMI MÉG ÉRDEKELHET