Tavaszi úticélok szerte Európában

A hőmérséklet már emelkedik, a turisták száma még nem.

Fotó: Shutterstock


A tavasz első hónapjai tökéletes időszak ahhoz, hogy felkeressük a nyáron már jóval zsúfoltabb úti célokat. Olyan európai helyeket válogattunk össze, amelyek ilyenkor is nagyszerű élményeket kínálnak.

​SORRENTO (OLASZORSZÁG)

Fotó: Shutterstock

Nemcsak nyáron érdemes végigsétálni a turisták körében rendkívül népszerű Amalfi-parton, megcsodálva a magas sziklákat, a romantikus villákat és a szűk utcákat. A tenger vize ugyan tavasszal még nem elég meleg a fürdéshez, ám a kinyíló színes virágok és az enyhe napsütés tud legalább annyira látványos lenni, mint a nyári nyüzsgés.

​MADRID (SPANYOLORSZÁG)

Fotó: Shutterstock

Bár a spanyol tengerpartok ilyenkor is csodálatosak, a tavaszi időjárás a főváros megismerésére is tökéletes körülményeket biztosít. A csúcsszezon előtt jóval kisebb a tömeg, sokkal nyugodtabban nézhetjük végig a hírneves galériák műremekeit, falatozhatunk a helyi ételkülönlegességekből vagy sétálhatunk a San Miguel piacon. A városnézés után pedig már valamelyik teraszon rendelhetünk egy hűsítő italt.

​CHAMONIX (FRANCIAORSZÁG)

Fotó: Shutterstock

A legtöbben a síelési lehetőségek miatt keresik fel a Mont Blanc lábánál fekvő kisvárost, amely azonban önmagában is varázslatos település. A takaros templomok és a hangulatos házikók környékén márciusra már nincs akkora eltűnik tömeg, mint a síszezon csúcsán, az Alpok havas tájait azonban még bőségesen kiélvezhetjük. Ilyenkor már gyakori a napsütés, a hőmérséklet pedig napközben 8 °C fok körül van, így ez az időszak tökéletes a tavaszi feltöltődéshez.

​MADEIRA (PORTUGÁLIA)

Fotó: Shutterstock

A Portugáliához tartozó Atlanti-óceáni sziget időjárás egész évben kellemes, a tavaszi átlagos 20 °C fok pedig tökéletes természeti adottságainak felfedezésére. Főleg, hogy ilyenkor egész Madeira nyíló virágokban pompázik. Az egész szigetre jellemző dús növényzetet nemcsak Funchal városának központi botanikus kertjében csodálhatjuk meg, hanem kiránduhatunk Levada dos Balcões vízesésekben gazdag területére vagy áthajózhatunk a São Vicente-barlang mészkősziklái között. A tengerpart is bőven kínál élményeket, áprilisban a bálnák és delfinek is gyakori vendégek a Madeira környéki vizekben.

​AMSZTERDAM (HOLLANDIA)

Fotó: Shutterstock

A teljes holland főváros narancssárgába borul április végén, amikor az ország a Koningsdagot, azaz a király napját ünnepli. Mivel már a tulipánok virágzása is kezdetét veszi, Amszterdam talán ekkor mutatja leglátványosabb arcát. A tavasz amúgy is barátságosabb időszak a biciklizéshez, a hollandok kedvenc közlekedési eszközén gurulva pedig kellemes napsütésben járhatjuk végig Amszterdam híres múzeumait, de akár a tengerpartra is kiülhetünk tízóraizni.

AMI MÉG ÉRDEKELHET