Ide te is szívesen eljönnél – A szaúd-arábiai Red Sea Project!

A Szaúd-Arábia nyugati partvidékén, az Umludzs és Al Vadzs között 28 ezer négyzetkilométeren elterjedő Red Sea Project minden idők egyik legambiciózusabb turisztikai projektje.

A Red Sea Projecthez összesen 200 kilométernyi tengerpart és egy szigetcsoport tartozik, valamint szunnyadó vulkánok, sivatag, hegyek, természeti kincsek és gazdag vadvilág. Köponti fekvésével (a világ lakosságának 80 százaléka legfeljebb nyolc órás repülőúttal elérheti majd) a térség a luxus, a nyugalom és a szabadtéri wellness-tevékenységek tökéletes ötvözetét nyújtja. A régiót ráadásul átjárja a kultúrtörténet: ókori kereskedelmi útvonalak szelik át, sziklaszobrok és sziklarajzok bizonyítják kiterjedt történlemi örökségét.


Fotó: The Red Sea Project

Befejezése után a Red Sea Project mintegy 90 természetes és mesterséges vörös-tengeri szigetet foglal majd magába, bungalókkal és hotelekkel a partokon.

Várhatóan 2030-ra készül el teljesen, ekkor összesen 8000 hotelszoba várja majd a vendégeket.

A különböyő építmények és épületek a világ legkiemelkedőbb mérnöki irodáinak egyedi koncepcióit tükrözik. A befektetők azt ígérik, hogy referenciaponttá válnak a fenntartható fejlődés területén is: az exkluzív, személyre szabott élményeket kínáló projekt károsanyag-kibocsátása, valamint fény- és zajszennyezése egy természetvédelmi területével egyezik majd meg.

Fotó: The Red Sea Project

A projekt első szakasza során több mint 3000 szobát kínáló 14 luxus és hiperluxus szálloda épül fel, öt szigeten és két parti üdülőhelyen. Az első szakaszban készül el az új repülőtér is, egy jachtkikötő, több szabadidős létesítmény, valamint logisztikai és közüzemi infrastruktúra, beleértve 75 kilométernyi új utat.

A turisztikai központ leendő repülőterét organikus tervezés és fenntartható műszaki megoldások jellemzik.

A világhírű Foster+Partners építészeti iroda által megálmodott reptér jövőre készül el. Arra számítanak, hogy 2030-ban már több mint egymillió utas fordul meg rajta.

Videón a Red Sea Project 

www.youtube.com

Coral Bloom, The Red Sea Project, Saudi Arabia

Elképesztő látványtervek

Galerie foto

Fotó: The Red Sea Project







AMI MÉG ÉRDEKELHET