Alig ismerik a csodálatos Svéd Riviérát

Ha kerülnénk a kliséket, válasszuk a svéd tengerpartot!

Fotó: Shutterstock


Vannak akik a világ legszebbjei közé sorolják a skandináv ország tengerpartjait, annak ellenére, hogy nem számítanak ismert úti céloknak.

Stockholm, Göteborg, IKEA, ABBA, Ingmar és Ingrid Bergman, jégkorong, esetleg Zlatan Ibrahimović – sokkal inkább ezek a helyek, dolgok és személyek jutnak eszünkbe Svédország kapcsán, és nem a tengerparti nyaralás. Pedig a Svéd Riviérának nevezett partvidéket nagyon is megéri felkeresni.

Fotó: Instagram

Az elnevezés leginkább két, Malmőtől délre, egy félszigeten fekvő várost, Skanör és Falsterbó közötti partszakaszra vonatkozik, nem is ok nélkül. A brit Expressnek nyilatkozó Melissa Lee utazási szakértő szerint Svédország többi nevezetessége és három nagyvárosa (Stockholm, Malmö, Göteborg) háttérbe szorítja ezeket a tengerparti településeket, pedig rászolgálnak az érdeklődésre. Annak ellenére, hogy a hőmérséklet alacsonyabb mint a mediterrán országokban, minden adott egy tökéletes nyaraláshoz: fehér homokos part, türkiz színű, selymes tengervíz és színes strandkunyhók. És melegebb is van nyáron, mint azt elsőre gondolnánk: a hőmérséklet gyakran meghaladja a 20-25 Celsius-fokot.

Fotó: Shutterstock

A skandináv jólét a tengerparti infrastruktúrán is meglátszik, egész évben nagyszerű szállodák és kiváló éttermek várják a látogatókat. Természetesen elsősorban nyáron zajlik itt az élet, a vásárok és a lovasbemutatók garantáltan mindenkit elvarázsolnak, felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Megközelítése elsősorban repülővel, Malmőn keresztül lehetséges, ahonnan már csak egy kőhajításnyira van Skanör és Falsterbo.

AMI MÉG ÉRDEKELHET