TIFF 2024: egy nappal több filmvetítés a rajongók számára

Tizenegy napos lesz idén a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF).


Egy nappal hosszabb, tizenegy napos lesz idén a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF), a szemle 23. kiadása június 14. és 24. között zajlik.

Az eddigi gyakorlattól eltérően a TIFF szervezői azért döntöttek a hosszabbítás mellett, mivel június 24-én az ortodox pünkösdöt ünneplik, ami hivatalos szabadnap. A szervezők szerint a ráadásnapon a fesztivál legkedveltebb és legtöbb díjat nyert filmjeit láthatja majd a közönség, és meglepetésekkel is készülnek.

Illusztráció: TIFF

A kolozsvári A filmszemlén idén is több száz alkotást vetítenek mozikban és szabadtéri helyszíneken, de élőzenés vetítések, koncertek is lesznek, a meghívottak között ismert sztárok is szerepelnek. A szervezők a rendezvényre több mint 150 ezer nézőt várnak. Emlékeztettek, hogy a TIFF jelentős számú turistát is vonz a városba, egy felmérés szerint a nem kolozsvári nézők 70 százaléka kimondottan a filmszemle miatt látogat nyár elején Erdély fővárosába.

Fotó: TIFF/Chris Nemeș

A fesztivál idei kiadására már elkezdődött a bérletek árusítása. A filmrajongók ezen a honlapon választhatnak az olyan bérletek közül, amely 10 vetítésre, vagy 25 vetítésre és különleges eseményekre érvényesek, illetve a Gold bérletet, amely teljes hozzáférést biztosít a fesztiválhoz.

AMI MÉG ÉRDEKELHET