Top 10 destinații pentru luna de miere – pe baza Pinterest

O agenție de turism a analizat 10.000 de board-uri Pinterest ale celor aflați în luna de miere, pentru a afla care sunt cele mai populare destinații.

Foto: Getty Images

Dintre cele 20 de destinații de top, 6 se găsesc în Europa, dar în fruntea listei se află o insulă exotică. Majoritatea sunt însorite și calde, dar se regăsesc și locuri surprinzătoare ca Irlanda și Islanda, unde vremea este mohorâtă chiar și vara. Să vedem lista!

1. Bali (998 board)

pin.it

Bali este o alegere perfectă pentru cei care doresc să trăiască în bungalouri sau apartamente private, bucurându-se de liniștea naturii, sorbind cocktailuri lângă piscină sau lenevind pe plajă. Cei mai aventuroși pot încerca turul junglei, pot căuta lagune ascunse, pot face surfing sau pot vizita străvechile temple ale insulei.

2. Italia (997 board)

pin.it

Unde se poate celebra în mod perfect nunta în Italia? Aproape oriunde! Dacă dorim odihnă activă, urbană, atunci Roma, Veneția, Napoli, Milano și Florența (orașul renascentist este considerat de localnici cel mai romantic loc din țară) ascund multe surprize. Iar dacă vrem o lună de miere mai liniștită, eventual la mare, atunci ne așteaptă regiunea Amalfi, Sicilia sau Toscana.

3. Hawaii (992 board)

pin.it

Atmosfera exotică a arhipelagului vulcanic atrage întotdeauna cuplurile recent căsătorite. În plus, pe lângă frumusețea naturii, Hawaii oferă tot confortul obișnuit în Statele Unite. Topografia unică și viața sălbatică a insulelor merită descoperite în excursii de o zi.

4. Maldive (981 board)

pin.it

Și celebritățile aleg deseori acest minunat arhipelag pentru luna de miere, printre alții și Blake Lively și Ryan Reynolds petrecând primele săptămâni de după nuntă pe o insulă privată. Dintre cele peste o mie de insule, circa 200 sunt locuite și 87 pot fi vizitate de turiști – suficient pentru o lună de miere perfectă, nu-i așa?

5. Irlanda (980 board)

pin.it

Irlanda nu este nici prea însorită, nici prea caldă, dar priveliștea uimitoare și orașele fermecătoare compensează aceste lucruri. Putem explora versanții verzi și coastele stâncoase înalte pornind din hoteluri-castele, iar seara ce poate fi mai romantic decât să ne strângem în fața șemineului?

6. Thailanda (980 board)

pin.it

Thailanda oferă în același timp zile active și relaxante. După agitația din Bangkok, îndrăgostiții pot să se cazeze pe o frumoasă insulă, unde se pot odihni după marele eveniment, sau să exploreze orașele și altarele antice. Nu trebuie ratată nici vizitarea piețelor!

7. Mexic (949 board)

pin.it

În mod clar, cea mai populară destinație pentru luna de miere din America Centrală este Mexicul, mai ales Cancún. Dacă dorim să ne scăldăm pe o plajă roz, atunci la câteva ore de Cancún, pe Peninsula Yucatán găsim Las Coloradas. Tinerii proaspăt căsătoriți pot realiza poze perfecte în lagunele colorate, în plus și cluburile din orașe sunt perfecte pentru un pic de dans, și chiar și cele mai mici restaurante oferă o experiență culinară pe viață.

8. Grecia (757 board)

pin.it

Insulele grecești sunt foarte diverse: Santorini de exemplu este una mai stâncoasă, albă, mai stearpă, în timp ce Corfu este verde, cu plajă de nisip ca în filme. Mâncarea este excelentă peste tot, soarele și amabilitatea localnicilor sunt garantate, și datorită numeroaselor monumente istorice, nu ne plictisim nici dacă vizităm orașele.

9. India (734 board)

pin.it

În regiunea Cașmir se găsesc Munții Himalaya, insulele Lakshadweep înseamnă cele mai frumoase plaje ale țării, în Agra putem vedea Taj Mahalul, iar statul populat Tamil Nadu are un patrimoniu cultural bogat care merită văzut – da, India este cu adevărat diversă! Din cauza pandemiei de coronavirus nu este acum cea mai potrivită destinație, dar cu siguranță merită să o trecem pe lista noastră.

10. Costa Rica (729 board)

pin.it

Costa Rica înseamnă „coastă bogată" – și cu asta spunem destul de multe despre această țară. Se află între Nicaragua și Panama, așa că poate fi și o etapă dintr-un tur în America Centrală. Cei care vin aici pot să exploreze toate plajele frumoase, să se relaxeze și să savureze cocktailuri, dar pot alege și dintre numeroase programe în exterior, de la excursie în junglă până la kite-boating.

A doua parte a listei de 20 

11. Japonia, 717 board

12. Jamaica, 699 board

13. Noua Zeelandă, 601 board

14. Franţa, 500 board

15. Islanda, 499 board

16. St. Lucia, 477 board

17. Aruba, 442 board

18. Bahamas, 417 board

19. Spania, 415 board

20. Fiji, 408 board

AMI MÉG ÉRDEKELHET