Street food paradicsomok – top 10 város, ahol a legjobban ehetsz az utcán

Az utazások egyik központi eleme, hogy mikor, hol és mit együnk. Melyek azok a városok, ahol a legtöbb ínyencfalatot kóstolhatjuk meg a vakációnk alatt?

Fotó: Shutterstock

A poggyászmegőrzéssel foglalkozó Radical Storage cég a Tripadvisor értékelései alapján listát készített a „legfinomabb városokról", hogy felfedje a világ legnépszerűbb gasztronómiai úti céljait. A felmérés szerint a világ street food fővárosa Párizs, ahol a gyorséttermek 76 százaléka kapott négy csillagot. De melyik lehet a legjobbra értékelt gyorsétel a francia fővárosban?

Fotó: Shutterstock

Egy felmérés alapján Párizsban lehet a legjobb minőségű utcai gyorsételhez hozzájutni, a francia fővárosban pedig a crêpe, vagyis a palacsinta a legnépszerűbb. Emellett a városban működnek Európa legjobb észak-afrikai és közel-keleti gyorséttermei – a Le Marais negyedben érdemes kipróbálni a falafelszendvicseket, a kézműves kalácsot (challah) és shakshukát is. A Radical Storage által készített lista második helyezettje Athén lett, ahol 222 kitűnőnek értékelt food truck, gyorsbüfé és bisztró várja a turistákat. A legnépszerűbb a jól ismert souvlaki, de ugyanilyen finom a tiropitakia kourou, ami egy sajttal töltött tészta, illetve a loukoumades nevű fánk.

Fotó: Shutterstock

Budapest az előkelő ötödik helyen végzett a listán: a felmérés készítői 158 street food helyet találtak a magyar fővárosban, vagyis 0,3-at négyzetkilométerenként és ezek 77,22%-a kapott legalább négycsillagos értékelést a Tripadvisor felhasználóitól. Budapest a felmérés két másik listájára is felfért: 10-ik lett a legváltozatosabb utcai ételeket kínáló városok között (ebben a rangsorban Barcelona végzett az élen Róma és London előtt), a legolcsóbb street foodot kínáló világvárosok között pedig a harmadik lett a görögországi Szaloniki és vietnámi Ho Si Minh-város után.

​TOP 10 STREET FOOD VÁROS A VILÁGON

Fotó: Shutterstock

  1. Párizs, Franciaország
  2. Athén, Görögország
  3. Róma, Olaszország
  4. Barcelona, Spanyolország
  5. Budapest, Magyarország
  6. London, Anglia
  7. Dubaj, Egyesült Arab Emírségek
  8. Lisszabon, Portugália
  9. Madrid, Spanyolország
  10. Amszterdam, Hollandia
AMI MÉG ÉRDEKELHET