Az utazók szavazták meg Európa idei legjobb úti céljait

Andalúziából került ki a győztes.

Fotó: Shutterstock
Az European Best Destinations minden évben megkeresi földrészünk legjobb úti céljait. A 2024-es lista összeállításához 172 ország egymillió utazójának kérték ki a véleményét, 500 desztináció közül választva ki azt a húsz helyet, amelyek az idei esztendő legjobb európai úti céljai lehetnek.

5: Batumi, Grúzia

Fotó: Unsplash

„Van Grúzia, és van Batumi" – tartja egy helyi mondás, ami tökéletesen mutatja, hogy a 155 ezer lakosú üdülőváros gazdagságával és fejlettségével nagymértékben kiemelkedik a régióból. Az ország második legnagyobb városa egyben a térség egyik legfontosabb kereskedelmi központja is, de a turisták számára elsősorban azért igazán vonzó, mert Dubajra emlékeztető hangulata és fantasztikus tengerparti sétánya mintha egy teljesen más világot jelentene.

4: Genf, Svájc

Fotó: Unsplash

Nemcsak Grúzia, hanem Svájc második legnagyobb városa is felkerült a listára. A kálvinizmus és az órakészítés otthona azzal is vált igazi turistamágnessé az elmúlt időszakban, mert a város teljesen ingyenessé tette a tömegközlekedést az odalátogatók számára – csupán a Geneva Transport Cardot kell kiváltaniuk. Amint Genfről szóló korábbi cikkünkben is említettük, itt székel a Nemzetközi Vöröskereszt és az ENSZ európai központja, de a város körüli hegyi túralehetőségek miatt is érdemes feltennünk a saját idei utazós listánkra is.

3: Málta

Fotó: Unsplash

A Földközi-tenger közepének ékköve festői falvakkal és lélegzetelállító tengerpartokkal varázsolja el látogatóit. A sziget minden szegletében lenyűgöző építészeti örökségre bukkanhatunk, mézszínű kövek pompáznak az azúrkék tenger ölelésében. Az ide érkezőknek a sziget gasztronómiájába is érdemes belemerülniük, hiszen Máltán a mediterrán konyha szinte összes jellemző fogása és alapanyaga megtalálható.

2: Monaco

Fotó: Unsplash

A második helyezett városállam a luxus, a kultúra és a kikapcsolódás egyedülálló keverékét kínálja alig 208 hektárnyi területén. Ilyen kis helyen is számos kihagyhatatlan látnivalóval rendelkezik, mint a rengeteg múzeum, az üzleti negyed és a hercegi palota. A romantikus hétvégére, családi vagy baráti kiruccanásra egyaránt tökéletes Monaco kifinomultságában nem lehet csalódni.

1: Marbella, Spanyolország

Fotó: Shutterstock

A bőséges (évi több mint 3400 órás) napsütéséről ismert 142 ezres andalúziai város Dél-Spanyolország igazi turistaparadicsom azok számára, akik a tengerparti nyaralás mellett lenyűgöző kilátásra ls és exkluzív éjszakai életre is vágynak. Marbella kötelező látnivalói között van Puerto Banús, az óváros kikötője, valamint a számos múzeum, köztük a nagyszámú Picasso-festményekt őrző Grabado Marbella múzeum.

A legjobb európai úti célok további helyezettjei:

6. Riga, Lettország
7. Madeira, Portugália
8. Firenze, Olaszország
9. London, Egyesült Királyság
10. Reykjavík, Izland
11. Lège-Cap-Ferret, Franciaország
12: Siena, Olaszország
13. Ponza-sziget, Olaszország
14. Porto-Vecchio, Franciaország
15. Champagne borvidék, Franciaország
16. Feröer-szigetek
17. Sirmione, Olaszország
18. Piran, Szlovénia
19. Newquay, Egyesült Királyság
20. Thasszosz, Görögország


AMI MÉG ÉRDEKELHET