Top 5 muzee noi în lume

Ultimii doi ani nu au fost chiar favorabili deschiderii de noi muzee și galerii de artă, dar anul acesta, muzee noi și interesante, care merită să fie vizitate, își deschid în sfârșit porțile în întreaga lume.

Să vedem ce muzee vor fi deschise în 2022 – panoramă culturală de la Istanbul prin Giza, Paris și Oslo până la New York.

Muzeul Național Norvegian – Oslo

Foto: Shutterstock

Noua mândrie a Norvegiei, o colecție de 100 de mii de opere de artă, inclusiv multe amintiri medievale, este construită pe malul mării. Una dintre cele mai spectaculoase părți ale noii clădiri va fi „Light Hall”-ul de 2.400 de metri pătrați de pe acoperiș, scăldat în valuri de lumină. Noul muzeu din Oslo va fi cel mai mare muzeu din Scandinavia.

Marele Muzeu din Egipt – Giza

Ilustrație: Wikimedia

Marele Muzeu al Egiptului se va deschide în noiembrie 2022, devenind cel mai mare muzeu din lume, dedicat – în plus – unei singure civilizații. Muzeul a fost construit lângă piramidele din Giza și se află la doar 40 de minute cu mașina de capitala Cairo. Colecția uriașei clădiri adună un total de 50 de mii de obiecte, și – în premieră – toate cele 5.000 de piese din comoara lui Tutankhamon vor fi expuse în aceeași locație (inclusiv masca mortuară).

Muzeul de Arte Moderne – Istanbul

Foto: Istanbul Modern

În cartierul Karaköy din metropola turcească se construiește acest muzeu uriaș pe care localnicii îl numesc doar Modern. Muzeul este situat în centrul Istanbulului, pe malul apei, lângă port, fiind pur și simplu imposibil de evitat când ne plimbăm prin oraș, pentru că strălucirea clădirii ultramoderne este vizibilă de aproape oriunde. Clădirea va găzdui și un cinematograf, o bibliotecă și o sală de concerte.

Muzeul Broadway – New York

Foto: Instagram

Muzeul interactiv de pe Times Square se va deschide în vara acestui an. Putem arunca o privire în culisele Broadway-ului pentru a afla care au fost reperele vieții teatrului și care sunt considerate cele mai importante personalități care au influențat epoci întregi. Așadar, dacă avem norocul să facem o călătorie la New York, să ne asigurăm cel puțin două ore pentru această excursie de istorie culturală.

Casa Memorială Serge Gainsbourg – Paris

Foto: Getty Images

Fosta locuință a poetului, compozitorului și cântărețului francez se transformă într-un muzeu. De la moartea din 1991 a lui Serge Gainsbourg, casa a fost închisă publicului, dar la inițiativa fiicei sale, actrița Charlotte, casa în care Gainsbourg și-a petrecut ultimii 20 de ani din viață va fi în sfârșit deschisă. Principala atracție vor fi celebrele camere de creație, acolo unde se găsește pianul său, barul art deco și colecția uriașă de sculpturi.

AMI MÉG ÉRDEKELHET