Top 5 új szálloda 2023-ban a nagyvilágban

Dél-Afrika, Hawaii, London, Róma – a világ számos pontján nyílnak új hotelek az idén.

Illusztráció: OWO

A járványhelyzet után a szállodaipar is gyors tempóra váltott, így idén számos új hely nyílik a világjárók legnagyobb örömére. Mutatjuk a legkülönlegesebbeket!

​Future Found Sanctuary – Fokváros

Illusztráció: Future Found Sanctuary

A Fokváros határában található és a Tábla-hegy Nemzeti Parkkal határos villaépületeket kizárólagos használatra, de szobánként is le lehet foglalni. A Future Found Sanctuary Maison Noir névre keresztelt ötlakosztályos (16 férőhelyes) villája természetes bútorokkal, a helyi művészek alkotásaival rendezték be. A Villa Verte (8 fő befogadására alkalmas) pedig négy lakosztállyal rendelkező építészeti remekmű, amely a Tábla-hegy lejtőin található és saját kert, illetve fűtött medence is tartozik hozzá. A luxusszállások vízesés sétákat, gyógykezeléseket, valamint a saját, biokertben termelt zöldségekből készült ételeket kínálnak a vendégeknek.

​Six Senses – Róma

Illusztráció: Six Senses

A Six Senses szálloda egyes részein meghagyták az eredeti, 15. századi elemeket, beleértve a külső reneszánsz homlokzatot és a belső lépcsőházat. A letisztult terek kialakítását a híres spanyol építész-dizájnerre, Patricia Urquiolára bízták. A szobákat a hagyományos cocciopesto – apró darabokra tört, habarccsal kevert, majd döngölővel levert– csempék díszítik. Lehet foglalni egyszerű, kétágyas szobákat, junior lakosztályokat, valamint egy- és két hálószobás lakosztályt is.

​The OWO – London

Illusztráció: OWO

Az OWO – avagy a londoni „Old War Office”, amely Winston Churchill miniszterelnök főhadiszállásaként működött a második világháború idején – az Egyesült Királyság egyik leginkább várt luxushotelje, a Raffles szállodalánc legújabb gyöngyszeme. 120 lakosztállyal, 86 rezidenciával, 9 étteremmel, 3 bárral és egy Guerlain-gyógyfürdővel rendelkezik.

The Homestead Lodge – Dél-Afrika

Illusztráció: Homestead Lodge

Az új öko luxus-szálláshely a Nambiti vadrezervátum területén nyílik meg hamarosan. Mindössze 12 lakosztállyal rendelkezik, cserébe rengeteg programot kínál: többek között személyre szabott játékokra, főzőtanfolyamokra és madármegfigyelésekre is lehet jelentkezni. A lenyűgöző kilátás mellett a saját terasszal ellátott lakosztályok komornyikszolgálatot és internetkapcsolatot is kínálnak. Az épületet a környékről származó kőből építették, a tetején pedig egy kertet álmodtak meg, így teljes összhangban marad a természettel.

Wayfinder Waikiki – Honolulu

Fotó: Wayfinder Waikiki

Az óceán-parti Waikiki-negyed szívében található, 228 szobás Wayfinder Waikiki butikhotel az autentikus hawaii életérzést kínálja. A belsőépítészetet a kéklő égbolt, az óceán, a színes, helyi virágok ihlették, a bútorok is természetes anyagokból készültek és az egész hotelt őshonos növények díszítik. A Wayfinderben a belvárosi nyüzsgés találkozik a trópusi környezettel.

AMI MÉG ÉRDEKELHET