Top 5 legjobb hely a világon hegyi kerékpározáshoz

A Booking szállásközvetítő honlap az ügyfelek véleménye alapján összeállította a legjobb mountain bike helyek listáját.

Fotó: Getty Images

Egyesek szerint a hegyek azért vannak, hogy megmásszuk őket. Mások szerint viszont, hogy feltekerjünk rájuk, hogy aztán vad sebességgel leszáguldjunk a másik oldalon.... Lássuk, hol tehetjük meg ezt a legjobb pályákon, a legszebb tájakon.

Riva del Garda, Olaszország

Fotó: www.gardatrentino.it

Lenyűgöző panoráma? Kipipálva! Változatos útvonalak, különböző nehézségi szinteken? Ez is! Ínycsiklandó olasz finomságok? Hát hogyne! A Riva del Garda a hegyi kerékpározók álomországa, számos útvonallal az Adige folyó mentén és elképesztő kilátással a Garda-tóra.

​Moab, Egyesült Államok

Fotó: Unsplash

A sivatag talán sohasem volt ennyire vonzó... A poros, sziklás, homokos terep a Utah állambeli Moab városa körül elterülő sivatag rozsdás színében pompázik, és rengeteg mountain bike útvonalat kínál. Minden szintű biciklis megtalálja a maga pályáját, a legmerészebbeknek pedig ott a Slickrock útvonal – tele adrenalinnal, de egyben felejthetetlen kilátással az alatta elterülő völgyre.

Winterberg, Németország

Fotó: BikePark Winterberg

Ha gyors és egyben veszélyes lejtmenetekről van szó, a németországi Winterberg versenybe száll a kontinens bármely hegyikerekező-útvonalával – miközben egyedi élményeket kínál a szűk átjárókkal, vaskos gyökerekkel és mély árkokkal tarkított terep változatossága révén. A megerőltető kaptatók és lejtmenetek kihívás elé állítják a legképzettebb és legjobb formában lévő mountain bike-osokat is.

Whistler, Kanada

Fotó: Unsplash

Telente az egyik legnépszerűbb sídesztináció, tavasszal azonban igazi hegyikerékpár-paradicsommá alakul át, a világ leghosszabb lejtmeneti szakaszaival. Ha ehhez hozzáadjuk a káprázatos táj nyújtotta látványos hátteret, könnyű megérteni, Whistler miért vált ennyire emblematikus hellyé a mountain bike szubkultúrában.

Leogang, Ausztria

Fotó: Klemens König/BikePark Leogang

A lista hozzánk legközelebb lévő helyszíne a Salzburg osztrák tartományban, Leogang körül található alpesi táj. Gyönyörű vidék, tökéletes a biciklizéshez, ám ami igazán vonzóvá teszi, az a BikePark Leogang, egy kerékpáros komplexum, amely minden szint számára kínál izgalmas pályákat és útvonalakat, és amelyik 2017-ben a Hegyikerékpáros Világbajnokság otthona volt.

AMI MÉG ÉRDEKELHET