3 orașe mai puțin cunoscute din Toscana în care eviți aglomerația

Toscana ascunde multe bijuterii despre care se vorbește prea puțin.


Situată în inima Italiei, Toscana este una dintre cele mai populare regiuni pentru turiști. Cu toate acestea, există câteva orașe din această provincie pitorească, sunt pe nedrept subestimate. Merită explorate, dacă vrei o experiență cu adevărat autentică.

Localitățile rurale din regiunea Toscana oferă un stil de viață diferit și o fac alegerea perfectă pentru escapadele relaxante. Dacă te aventurezi în afara traseului turistic bine trasat, s-ar putea să descoperi că Italia este mai accesibilă decât crezi. De fapt, este o țară care oferă un standard de viață ridicat și aventuri de neuitat chiar și cu un buget modest.

Lucca

Foto: Shutterstock

Cunoscut local sub numele de Città d'arte, sau Orașul artei, localitatea medievală găzduiește multe clădiri frumoase în centrul istoric. Vizitatorii pot simți istoria la prima mână, deoarece monumentele bine conservate din Lucca sunt în continuare admirate. Zidul care înconjoară orașul, construit în epoca romană pentru a ține la distanță invadatorii, este încă în picioare și astăzi.

Arezzo

Foto: Shutterstock

O altă localitate din Toscana recomandată călătorilor este Arezzo.

În unele părți ale orașului, inclusiv în centru, turiștii pot admira clădiri care se înalță acolo de secole, inclusiv ruinele fortăreței Medici, înconjurate de podgorii tradiționale. Cu toate acestea, partea de jos a orașului a fost construită mult mai târziu și conține toate funcțiile și serviciile de care oamenii ar putea avea nevoie în timpul perioadei în care se află departe de casă.

Volterra

Foto: Shutterstock

Și dacă tot te afli în Toscana, o vizită la Volterra, în centrul regiunii - un mic orășel pe un deal cu priveliști uimitoare - este de neratat. Volterra este cel mai faimos pentru numeroșii sculptori celebri care au locuit cândva în zonă, iar mulți susțin că este unul dintre cele mai frumoase orașe din toată Italia. Cu o populație de aproximativ 10.00 de locuitori, orașul nu este foarte mare, dar are o gamă largă de delicatese, baruri de vin, cafenele și restaurante pentru toate gusturile.

AMI MÉG ÉRDEKELHET