Pădurile baltice explorate pe un nou traseu de drumeții

Un nou traseu de drumeții de 2.141 km face legătura între pădurile și parcurile naționale din Lituania, Estonia și Letonia, oferind călătorilor o nouă oportunitate de a explora regiunea sălbatică.

Foto: 123rf

Traseul Pădurii Baltice este împărțit în etape de 20 km, cu opțiuni de cazare și transport, trecând prin drumuri și trasee forestiere dar și prin plaje cu nisip sau stânci. Traseul începe de la granița polono-lituaniană lângă orașul Lazdijai, continuă prin Letonia și se termină în Tallinn, Estonia.

Foto: 123rf

Parcul Naţional Lahemaa – Estonia

Punctele de atracție includ Parcul Național Dzūkija, un parc de 555 km pătrați care este un paradis al iubitorilor de natură și Parcul Național Žemaitija, ambele în Lituania. Excursioniștii se vor bucura, de asemenea, de Parcul Național Kemeri și Parcul Național Gauja din Letonia, respectiv Parcul Național Lahemaa și Parcul Național Alutaguse din Estonia.

Foto: 123rf

Parcul Naţional Gauja – Letonia

Traseul de drumeții face parte din drumul european E11 și se estimează că finalizarea lui durează între 102 și 114 zile. Pentru călătorii care doresc să-și asume un angajament mai puțin ambițios, traseul Pădurii Baltice oferă 50 de opțiuni diferite de drumeții de o zi. Din cei 2.141 km ai lungimii totale, 747 km sunt în Lituania, 674 km în Letonia și 720 km în Estonia, iar excursioniștii pot obține descrieri, hărți și trasee GPX ce pot fi descărcate de pe site-ul oficial. Acestea arată punctele de pornire și finalul, ce fel de suprafață are traseul și care sunt obiectivele turistice notabile de pe traseu. De asemenea, ele descriu cele mai interesante locuri, peisaje și repere naturale pe care le puteți vedea.

Video spectaculos despre Traseul Pădurii Baltice

www.youtube.com

"The Forest Trail" - long distance cross-border hiking trail

Galerie foto









AMI MÉG ÉRDEKELHET